ZETApress

hírportál

Bécs újra a világ legélhetőbb városa

Stephansdom2018-ban is Bécs a világ legélhetőbb városa. Az osztrák főváros immáron kilencedik alkalommal került a Mercer előkelő listájának élére ? tudatta a Eurocomm-PR. Fotónk Schaub Walzer/PID felvétele.

Sehol máshol nem olyan jó élni, mint az osztrák fővárosban ? erre a következtetésre jutott újra a Mercer nemzetközi tanácsadócég. A felmérés a világ összesen 231 városának életminőségét vizsgálta 39 kritérium alapján, köztük az oktatás, a kultúra, a közlekedés, a közbiztonság, a lakáspiac és az egészségügy helyzetét, a politikai stabilitást, a környezet védelmét. A tanácsadócég honlapja Bécsben leginkább a közbiztonságot, a jól kiépített közösségi közlekedési rendszert, a kulturális intézményeket és a számos szabadidős programlehetőséget emelte ki, mint követendő példát.

Budapest a lista 76. helyén található, közvetlenül Ljubljana és Abu Dhabi között, megelőzve Pozsonyt, Varsót, Zágrábot és Bukarestet. A nemzetközi tanácsadócég felmérése 98 százalékban független intézmények és hivatalok adatai alapján készül, a maradék 2 százalékot a városban élő külföldiek véleménye teszi ki a szavazásnál.

Szóljon hozzá!