ZETApress

hírportál

Húsvéti vásárok Bécsben

Hamarosan nyitnak a húsvéti vásárok Bécsben ? tudatta a Eurocomm-PR. Piros tojás és csokinyuszi: március 17-e és április 2-a között ismét számos különleges helyszínen várják a látogatókat a bécsi húsvéti vásárok. A hagyományos kirakodó vásárok hangulatát a háttérben szóló élőzene és a gyerekprogramok teszik idén igazán egyedivé.

Bár a karácsonyi vásárok már téli álomra szenderültek, a vásárok szerelmeseinek mégsem kell csüggedniük, hiszen március 17-én szombaton hivatalosan is megnyitnak a húsvéti vásárok Bécsben: A barokk környezetbe ékelt Schönnbrunni-kastélynál található vásáron 60 osztrák kézműves dekoratív húsvéti ajándékkínálatából és ínyenc falatjai közül válogathatnak az odalátogatók. Fotóink Karl Thomas (Wien Tourismus) felvételei.

Az osztrák főváros legnagyobb vására immár 16. alkalommal nemcsak a felnőtteknek, hanem a kisgyermekeknek is különleges élménnyel szolgál, hiszen ők a húsvéti nyuszi-műhelyben (Osterhasenwerkstatt) a tojáskeresés mellett marcipánból nyulakat formázhatnak, illetve virágot köthetnek, míg a szüleiket elő dzsesszkoncertekkel szórakoztatják.

A XVII. kerületben található Kalvarienbergfest március 14-e és április 1-je között nemcsak a húsvéti ajándékkeresőket invitálja, hiszen itt a kreatív foglalkozásokon lehetőség nyílik arra, hogy a saját fantázia és alkotói tehetség is kibontakozzon. A jó hangulatot a háttérben szóló élő zenével garantálják a szervezők, a nyugdíjasokat pedig előadásokkal várják.

Március 23-a és április 1-je között érdemes a Pratert is felkeresni, ahol ingyenes programok várják a kisgyermekes családokat. A húsvéti ünnepi programsorozat keretein belül a gyermekek pecsétet gyűjthetnek, amit később az élményparkban található játékok kipróbálására válthatnak be. Aki az összes állomás feladatát teljesíti, részt vehet a Prater nyereményjátékán is.

Aki inkább a hagyományőrző osztrák vásárok hangulatára vágyik, a Bécs óvárosában fellelhető Freyung téri Altwiener Ostermarkton megtalálja amit keresett. Itt Európa legnagyobb tojáskollekciójából, több mint negyvenezer hímzett tojásból válogathat. Ezen felül számos osztrák specialitást is kipróbálhat, a húsvéti kalácstól (Osterpinze) a húsvéti bárányhúsig, valamint akár kézműves és virágkötő termékei között találhatja meg az ideális húsvéti ajándékot is. Nem messze ettől a tértől található az Am Hof téri húsvéti vásár, ahol szintén tradicionális tojások és virágdíszek, valamint hétköznapi osztrák ételek közül szemezgethet kedvére.

Szóljon hozzá!