ZETApress

hírportál

Jégálom Bécsben

Jégálom BécsbenIsmét korcsolyázni hív a Bécsi Jégálom. Január 19-én pénteken újra megnyitja kapuit a Wiener Eistraum a Városháza és a Burgtheater előtti téren ? tudatta a Eurocomm-PR. Fotó Copyrights: ? Stadt Wien Marketing.

A számos gasztronómiai élménnyel is bővített program idén azonban nem csak a téli sportok kedvelőinek fog kedvezni: február 11-től az igazi futballrajongók a Városházán kiállított 2018-as oroszországi FIFA labdarúgó-világbajnokság trófeáját is megtekinthetik majd testközelből. A jégkorcsolyázásnak igazi hagyománya van Bécsben: idén immár 23. alkalommal nyitja meg kapuit a Bécsi Jégálom a Városháza és a Burgtheater előtti téren. A korcsolya szerelmesei egészen március 4-ig korcsolyázhatnak majd a 8000 négyzetméter alapterületen kialakított és parkon átívelő, pompás fényekkel díszített pályákon.

A hivatalos megnyitó napján, január 19-én az ingyenes korcsolyázás mellett, 17.30-18.30-ig az Andi & Alex nevű gasztronómiai egység sztárséfje, valamint Bécs városának polgármestere, Michael Häupl és Andreas Mailath-Pokorny városi tanácsos saját kezűleg készített palacsintájával várja a jégkorcsolyázókat. Aki pedig inkább más sós és édes csábításnak engedne, azoknak a kisebb kulináris standok, mint például a Fin de Clair Austern, Fish & Chips vagy a Grammelknödel kiváló alternatívaként szolgálhatnak. Emellett idén is kialakításra kerül a két szintes, Városháza-panorámával rendelkező Almhütte, ahol egy pohár forralt bor mellett melegedhetünk fel.

Curling BécsbenA megnyitó napját követően, január 20-án szombattól a kezdő korcsolyázók munkanapokon 09 és 16 óra között, hétvégén pedig egész nap ingyenesen gyakorolhatnak az 550 négyzetméteres pályán, 17 órától 22 óráig azonban a profi jégkorcsolyázóké és a curling kedvelőié az egész terep. Az idei év különlegessége még, hogy a szervezők nem csak a téli sportok kedvelőit várják. Az igazi futballrajongók már télen ráhangolódhatnak a nyáron megrendezésre kerülő oroszországi FIFA labdarúgó-világbajnokságra: oroszországi körútját követően február 11-én érkezik Bécsbe a világbajnokság eredeti nyertes trófeája és a sportágról szóló vándorkiállítás, melyet Európában elsőként az Bécsi Városházán lehet majd testközelből megtekinteni.

Szóljon hozzá!