ZETApress

hírportál

Putyin interjúk Alexandránál

Putyin-interjúkOliver Stone: Putyin-interjúk. Tabuk nélkül a világ egyik legbefolyásosabb politikusával címmel fontos és érdekes könyv jelent meg az Alexandra Kiadó gondozásában ? tudatta Pál András marketingmenedzser. ? Stone műve valóban eléri, hogy másként tekintsünk a dolgokra! ? írta róla a The New York Times.

Oliver Stone filmrendező négyórás interjúja Vlagyimir Putyinnal bejárta a világsajtót. Most végre megjelent magyarul is a beszélgetések anyaga, mely tartalmazza mindazokat a részleteket, melyek végül nem kerültek be a ShowTime dokumentumfilmjébe. A könyvet persze nem csak ez teszi érdekessé, hanem a két karakter párbeszéde, húzd meg, ereszd meg játéka, és ahogy Stone megpróbálja lebontani az orosz elnökre ráépült mítoszokat.

Oliver Stone-nak, az Oscar- és Golden Globe-díjas rendezőnek sikerült elérnie azt, amire a világ számtalan újságírója, hírszervezete és vezetője vágyott ? elsőként jutott be úgy az orosz elnökhöz, Vlagyimir Putyinhoz, hogy hosszú és szerteágazó interjút tudott készíteni vele. A felvételeket az amerikai ShowTime televíziós csatorna vetítette le négyrészes dokumentumfilmként, a könyv ezek leiratát tartalmazza, számos kimaradt résszel kiegészítve. A Putyin-interjúk több mint tíz beszélgetésből állnak össze ? soha korábban az orosz vezető ilyen mélységben és sokrétűen nem nyilatkozott még nyugati riporternek. Nincsenek tabu témák, Stone gátlások nélkül, már-már provokatívan kérdez rá az érzékeny témákra is. Két rendkívüli karakter feszül egymásnak, folyamatosan megy a húzd meg, ereszd meg játék.

Putyin-interjúkötetekPutyin lehetőséget kap arra, hogy elmondja a történeteket az ő saját szemszögéből, ugyanakkor a rendező-újságíró Stone ezeket a történeteket folyamatosan és határozottan megkérdőjelezi, tiszteletteljesen, de céltudatosan aláaknázza. Olyan kényes témák is terítékre kerülnek, mint Oroszország világpolitikában betöltött kontroverzális szerepe, a szíriai Asszad-rezsim támogatásától kezdve egészen a 2016-os amerikai választásokba való beavatkozásáig. Ám egészen személyes kérdésekről ? az elnök családi hátteréről, gyermekkoráról, hatalomra jutásának történetéről ? is sokat megtudhatunk. A Putyin-interjúk páratlan bepillantással szolgál két rendkívüli embernek ? vezetőnek és művésznek ? gondolkodásmódjába. A könyv végén alapos jegyzet- és forrásanyag áll azon olvasók rendelkezésére, akik egy-egy témába mélyebben szeretnék beleásni magukat.

Szóljon hozzá!