ZETApress

hírportál

Nyereséges Apollo Tyres

Apollo gyárAz Apollo Tyres nettó nyeresége 11%-kal nőtt az első negyedévben. Az Apollo Tyres igazgatótanácsa tegnap elfogadta a társaságnak a 2016/17-es pénzügyi év első negyedévére vonatkozó, nem auditált beszámolóját. A részvényesek a 43. éves rendes közgyűlés során jóváhagyták a március 31-én véget ért pénzügyi év utáni, részvényenkénti 200%-os (törzsrészvényenként 2 rúpia összegű) éves osztalékfizetést.

A június 30-án véget ért negyedévre az Apollo Tyres Ltd. 3285 crore rúpia nettó árbevétel után 315 crore rúpia konszolidált nyereségről számolt be (egy crore rúpia tízmillió rúpiának felel meg). Míg a társaság indiai érdekeltségei az előző pénzügyi év hasonló időszakához képest 6%-os árbevétel-növekedést értek el, az Európából származó árbevétele 10%-kal nőtt. Indiában néhány új termék, többek között a frissen bevezetett kétkerekű-abroncsok iránt élénk kereslet mutatkozott, főleg a csereabroncspiacon. Az európai üzletág a személygépjármű-abroncsok szegmensében számolt be növekvő értékesítési forgalomról.

Az I. negyedév pénzügyi teljesítményének főbb konszolidált adatai 2016/17-es pénzügyi év I. negyedévi (április-júniusi) adatai a 2015/16-os pénzügyi év I. negyedévéhez képest: Az értékesítés nettó árbevétele 28,32 milliárd rúpiáról (2832 crore rúpiáról) 16%-kal, 32,85 milliárd rúpiára (3285 crore rúpiára) nőtt. Az üzemi nyereség 5,23 milliárd rúpiával (523 crore rúpiával) szemben 5,66 milliárd rúpia (566 crore rúpia) volt, ami 8%-os növekedésnek felel meg. A nettó nyereség 2,84 milliárd rúpiáról (284 crore rúpiáról) 11%-kal, 3,15 milliárd rúpiára (315 crore rúpiára) nőtt.

? A kínai importtermékek által jelentett kihívás ellenére Indiában mind az első szerelésű, mind a csereabroncsok szegmensében, minden termékkategóriában nőtt a termékeink iránti kereslet. Újonnan bevezetett kétkerekű-abroncsaink szintén kedvező fogadtatásra találtak. A teherautó- és autóbusz-szegmensben a következő 2-3 hónapban nőni fog a radiálabroncs-gyártó kapacitásunk, ennek köszönhetően a pénzügyi év során várhatóan emelni tudjuk az értékesítési volumenünket is. Miután az előző negyedévben sikerrel elhárítottuk az SAP kapcsán felmerült problémákat, a mögöttünk álló negyedévben az európai gyárak nyeresége is javulni tudott ? fűzte az eredményekhez Onkar S Kanwar, az Apollo Tyres Ltd elnök-vezérigazgatója.

Mint ismert, a vállalatnak Indiában és Hollandiában működik gyártóüzeme, új gyárát Magyarországon építi fel 475 millió eurós ? mintegy 150 milliárd forintos ? beruházással. Az alapkőletételre ? Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében ? tavaly április 10-én került sor, melyről idekattintva olvashatunk. A gyár a termelést a tervek szerint 2017 első felében kezdi meg. Megnyitása után az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyára évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 ezer darab busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani az európai piacra, több száz embernek biztosítva munkalehetőséget a régióban. Az alkalmazottak száma már most meghaladja a kétszáz főt.

Az Apollo Tyres (Hungary) Kft.

Megnyitása után az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyára évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 ezer darab busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani az európai piacra, több száz embernek biztosítva munkalehetőséget a régióban. Az Apollo 2013-ban elnyerte az Év Gumiabroncs-gyártója, 2014-ben pedig a Globális Fenntarthatósági Díjat. Ugyanebben az évben a legjobb munkahelynek választották az ázsiai autóalkatrész-gyártó szektorban, 2015-ben pedig Indiában kapta meg ugyanezt a címet. Az Apollo Vredesteint 2013-ban a harmadik Legjobb Munkáltatónak választották Hollandiában.

Szóljon hozzá!