ZETApress

hírportál

Elektronika az őszi Hongkongban

félvezetőkOktóber 13-16-a között kerül ismét megrendezésre a HKTDC Hongkongi Elektronikai Kiállítás és az electronicAsia elektronikai alkatrész kiállítás a Hong Kong Convention and Exhibition Centre (HKCEC) területén. A két világszerte ismert rendezvényen több mint 5100 kiállítói standon elektronikai termékeket, kiegészítőket és alkatrészeket vonultatnak fel.

A HKTDC vezérigazgató-helyettese, Raymond Yip véleménye szerint a kiállítások remek lehetőséget biztosítanak az európai, amerikai, japán és fejlődő piacok termékeinek megismerésére és üzleti potenciáljának feltérképezésére. A HKCEC kiállítási központ idén új területtel, az Atrium Link-kel bővült, így további ezer stand számára tudnak helyet biztosítani, növelve ezzel a kiállítás méretét és amúgy sem csekély nemzetközi jelentőségét.

A Hongkongi Elektronikai Kiállítás Ázsia legnagyobb és a világ második legnagyobb elektronikai témájú szakkiállítása, amely a Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) szervezésében kerül megrendezésre. Ősszel a nemzetközi gyártók, kereskedők és forgalmazók várhatóan 4300 standon mutatják be innovatív termékeiket és a legújabb technológiákat.

A Hírességek Csarnokában (Hall of Fame) ismert márkák és design-vezérelt termékek szabnak irányt a legújabb trendeknek. Idén a Haier, a Shinco, a Hyundai, a HPC, a Goodway, a Desay, a Skyworth, a Egoman, a Oregon Scientific, a Vtech, a Daewoo International, a Motevo, a Princess, az NXT, a Nextbase, a Pierre Cardin, a TCL és a Coby márkái képviseltetik magukat.

Az új és izgalmas irányokba fejlődő elektronikai piac folyamatosan változó igényeket teremt, amelynek a Hongkongi Elektronikai Kiállítás teljes mértékben igyekszik megfelelni. Új termékszekciókkal bővül a bemutatásra kerülő termékek palettája: számítógépeket és perifériákat, digitális eszközöket, elektronikus játékokat és egészségmegőrző elektronikai cikkeket is megtekinthetnek az érdeklődők.

Külön hangsúly kap a járművekbe szerelhető elektronikai és navigációs rendszerek szekciója, valamint a technológiai szekció is, ahol Hongkong vezető kutatóintézetei, egyetemei és inkubátorgyártó cégei mutatják be legújabb fejlesztéseiket.

A Hongkongi Elektronikai Kiállítással egy időben zajlik az electronicAsia szakkiállítás is, amelyet a HKTDC és az MMI Asia Pte Ltd. együttesen szervez. 12 év sikertörtének folytatásaként az electronicAsia szakkiállítás újra az elektronikai alkatrészek és részegységek egyik leggazdagabb kínálatát nyújta az elektronikai iparban érdekeltek számára. Közel 750 standon általános félvezetőket, PCB-ket, összeszerelési logisztikai lehetőségeket és kijelzőket mutatnak be.

A kiállításon az új generációs kijelző-technológiákra és a napenergiához kapcsolódó technológiákra és termékekre külön hangsúlyt fektetnek. A fogyasztók megnövekedett környezettudatosságának köszönhetően világszinten megnövekedett a megújuló energiaforrások iránti kereslet.

Ehhez a trendhez igazodva a HKTDC a Hong Kong Electronic Industries Association és a Hong Kong Science & Technology Parks együttes szervezésében napenergia témájában konferenciát szervez, ahol az ázsiai napelem-gyártás lehetőségeiről és kihívásairól esik szó. Továbbá egy másik konferencia keretein belül az ázsiai, amerikai és európai piacokat megcélzó, elektronikai és elektromos eszközök gyártói mutatkoznak be. A Hong Kong Trade Development Council budapesti irodája ez évben is szervez látogatói csoportot a kiállításokra. További információk honlapjukon olvashatók.

Szóljon hozzá!