ZETApress

hírportál

Franciák a Hegyvidéken

Behűtött pezsgőkFrancia Gasztronómiai Napok mától szombatig az Apor Vilmos téri Hegyvidék Bevásárlóközpontban! A háromnapos eseményt Roland Galharague, Franciaország magyarországi nagykövete és Balassa László, a Bevásárlóközpont igazgatója nyitotta meg délután 2-kor. Az állófogadáson Moet&Chandon pezsgővel vártak, melyből sajnos repetázni nem lehetett.

Mától szombatig a Hegyvidék Bevásárlóközpont egy újabb izgalmas rendezvény-sorozatnak, a Francia Gasztronómiai Napoknak ad otthont. Együttműködésben Franciaország magyarországi nagykövetségével, az Atout France, és az UBIFRANCE képviseletével, a hegyvidéki bevásárlóközpontba beköltöztek azok a cégek, amelyek a magas minőségű francia gasztronómiát képviselik a magyar piacon. A rendezvény ideje alatt a hamisítatlan Szajna-parti, hagyományos francia harmonikás-énekes hangulatot élő zenei produkció garantálja.

A nemzetközileg is ismert és elismert Christophe Dovergne mesterszakács és Frédéric Gouteau cukrászmester kizárólag a rendezvény miatt repült Franciaországból Budapestre? Prémium minőségű sajttal, pástétommal, és egyéb ínyencségekkel érkezett a Magyarországon egyre népszerűbb Le Gourmet de Bordeaux. A Franciaországban 50 éves kereskedelmi hagyománnyal és tapasztalattal rendelkező Siclari többek közt édes és sós rágcsálnivalókat hoz, az IFDT Kft. ellenállhatatlan francia párlatokból tart kóstolót, a gyümölcs szakértőjeként is ismert Védrenne pedig széles ízválasztékot hoz varázslatos szirupjaiból.

Szóljon hozzá!