ZETApress

hírportál

Világutazó kürtőskalács

Süss kürtőskalácsot akár a tengerparton, akár a hegytetőn! Hamarosan semmi sem szabhat gátat az édesszájúak vágyainak! A Kürtőskalács Fesztiválon nem csak a kész finomságok mutatkoznak be, mint a kürtős krémes, kürtős karikák, vagy kürtős csapágy, hanem lekerül a lepel egy olyan szerkezetről is, ami forradalmasíthatja a kalácssütést.

Kalácsot sütni remek móka! Mi sem bizonyíthatja ezt jobban, mint a Vitéz Kürtős csapata, akik a világ számos szegletén kipróbálták már, hogy milyen könnyű bárhol hazai ízeket varázsolni az új szerkezettel. A tavalyi El Camino zarándokútra tartva Monacóban álltak meg egy kis pihenőre, és Monte-Carló felett, a pazar kilátásban gyönyörködve sütöttek kürtőskalácsot reggelire, legutóbb pedig Korzikán tettek egy kalandos túrát, ahol a hazai kürtőskalács házhoz szállító csapattal robogókkal tettek egy túrát a legendás és gyönyörű szigeten. A hét napos út során a Monte Cinto lankáin 2380 méteres magasságba jutottak, majd a Sangoni-öböl azúrkék vizében hűsítették megfáradt tagjaikat? természetesen egy jó kürtőskalács elfogyasztása közben.

De nem csak a Vitéz Kürtős Team utazásait teheti még ízesebbé az új, otthoni használatra alkalmas kürtőskalács-sütő. Az édes örömök és a vidáman együtt töltött órák elmaradhatatlan kellékei bármely kirándulásnak vagy akár egy hagyományos kerti partinak. A most bemutatkozó szerkezettel pedig gyerekjáték a sütögetés. Az eszköz kifejlesztésének fő célja az volt, hogy könnyen szállítható, minél kisebb helyen tárolható, és könnyen összeszerelhető kalácssütőt készítsenek. A kompakt méret ellenére a faszenes sütögetés semmi mással össze nem hasonlítható érzése közben egyszerre akár két kalács is készíthető.

Az utazások elmaradhatatlan színfoltja lesz az egész napos kimerítő szörfözést, vagy hegymászást követően egy igazi édes ínyencség mellett megpihenni. A családosoknak is lesz mivel lekötni csemetéiket, hiszen a közös sütögetés nem akármilyen szórakozás a gyerekeknek! A részletek október 11-én, pénteken tárulnak fel a budapesti I. Kürtőskalács Fesztiválon a Városháza Parkban, a Deák Ferenc tér mellett ? tudatta Biár Gabi, Just Creative. Fotóink a Vitéz Kürtős Team felvételei.

Szóljon hozzá!