ZETApress

hírportál

Önálló Székelyföld a világhálón

Székelyföld saját internetes azonosítója lehetővé teszi, hogy 2010. első negyedévétől a székelyföldi önkormányzatok, intézmények, cégek, magánszemélyek honlapjainak címe Székelyföldre utaló ?.sic? végződésű legyen úgy, mint Magyarországnak a ?.hu? ? tudtuk meg Szarvas Istvántól.

A székely autonómiatörekvés egyik állomásaként, győzelmeként értékelhetjük, hogy a világhálón országok, autonóm régiók, kulturális közösségek között Székelyföld önálló entitásként jelenik meg. Ezen túlmenően a világban szétszórtan élő székelyek összefogásának jelképe is lehet az új domain név, hiszen szervezeteiknek, intézményeiknek meg fogjuk adni a lehetőséget, hogy ?.sic? végződésű honlapcímük és e-mail címük legyen.

Minél magasabb a támogatottsága eme kezdeményezésnek, az ICANN annál megalapozottabbnak érzi döntésének helyességét. Éppen ezért célkitűzésünk legalább 300 ezer aláírás összegyűjtése. Aláírhatnak magánszemélyek, cégek és szervezetek a lakó-, szék-, vagy telephelyük hollététől függetlenül ezen a linken.

Szóljon hozzá!