ZETApress

hírportál

Pákót kiszállították

Fekete Pákót nehezen fogadja be Afrika. Az énekest leszállították a kompról és nem engedték be Marokkóba ? tudatta a Budapest?Bamako Sajtó a marokkói Fezből. Vasárnap tovább folytatódott a Budapest?Bamako Rallye 4 napos szuper maratoni etapja, ahol 4000 kilométert kell megtenniük a versenyzőknek az első marokkói táborig.

Az etapon a legnagyobb nehézséggel Fekete Pákónak kellett megbirkóznia. Tegnap délután a Genovából Marokkóba tartó kompról leszállították a határőrök Barcelonában, mert nem volt érvényes marokkói vízuma. A mezőny egyetlen afrikai állampolgárságú indulóját nem fogadta be Afrika. Pákót megviselték a történtek, de nem adja fel. Navigátorával, Czakó Józseffel ma hajnalban érkeztek meg Almeriába, hogy az ottani marokkói konzulátuson rendezzék a vízum problémát.

A csapatok jelentései alapján a mezőny egyharmada már átszelte a Földközi-tengert. A többség pedig különböző spanyol kikötőkben éjszakázott. Az Öcsém 40 Bamako Team SMS jelentésében így jelzett: Várjuk a komp indulását. Jó a csapat, 20 kocsi biztos itt van Almeriaban. A zord magyar és szlovén télből a csapatok az enyhe, napsütéses Riviérán és spanyol autópályákon rótták a kilométereket. A leggyorsabbak, akik sofőrváltós technikával vezettek, két nap alatt megtették a 3000 kilométeres európai szakaszt. Ilyenkor az egyik sofőr vezet, a másik alszik. Genovától nem voltak navigációs feladatok így navigátorra nem is nagyon volt szükség.

A legügyesebbek egészen Fezig és Marrakesig eljutottak vasárnap estig. Az eddig mind a nyolc Budapest?Bamakón résztvevő Forever More Afrika csapat tagjai tegnap már Marrakesben vacsoráztak. A külügyes törléskérés ellenére pénteken elrajtolt, s már Marokkóban lévő versenycsapatok útját politikai demonstrációk és a Momahed próféta születésnapjához kapcsolódó falusi esküvők késleltették. Az elsőként a célba érő Csiminszky Attila így írt blogjában: Az Imilchilbe vezető út egy tüntetés miatt le volt zárva, 300 kilométert kellett kerülnünk, és 4 órát álltunk. Ők így is kevesebb, mint 68…

A Trabantokról továbbra sincs semmi hír. Utoljára Szlovéniában látták őket. A versenyt eddig egyetlen csapat adta fel. A 20-as rajtszámú, finn Land Rover Discovery váltója teljesen tönkrement. A csapat tagjai ma Facebook-oldalukon jelentették be, hogy két év múlva újra megpróbálják. A versenybírók és a futam mentősei néhány óra múlva érkeznek meg a Tinerhirbe, hogy fogadják az érkező csapatokat. A verseny kedd reggel 10 kor folytatódik egy 340 kilométeres, rövid, de látványos etappal. A csapatoknak a Jebel Sarhro-hegység köves földútjaival kell megbirkózni és Zagoráig eljutni.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Folytatódik a rallye | ZETApress

Szóljon hozzá!