ZETApress

hírportál

Folytatódik a rallye

Rövid, de nehéz etappal folytatódik a Sarhro hegységen át a Budapest?Bamako. A kompról vasárnap leszállított Fekete Pákó továbbra is Malagában rostokol. Tegnap este a tinerhiri célban mindössze 20 autó várakozott a 150 indulóból. A mezőny jelentős része a késő esti órákban kötött ki Tangerben.

Többen az éj leple alatt vágtak neki a veszélyes, 700 kilométeres útnak az Atlasz-hegységen át. A reggel 8-as kötelező befutón a 41 verseny kategóriás csapatból 25 adott le ellenőrző lapot. A többiek sajnos bukták a négy napos szuper maraton pontjait. Az esélyesnek tartott Csányi Racing Team, az Ulrich házaspár és a cseh Subaru csapat is szintidőn belül ért. A maraton értékelése jelenleg is zajlik. Részeredmény késő délutánra várható.

Lélegzetelállító hegyi utakon és sziklaszirtekkel tarkított, vadregényes tájakon vezetett a tegnapi első marokkói nap. A versenyzők az első afrikai napjukon nem számítottak hóval borított földutakra, fagyos, zord időre és fenyőerdőkre a magas Atlaszban. Ennek ellenére többségük sikeresen vette az első komoly akadályt. Előkerültek az eltűntnek vélt Trabantok. Ők is partra szálltak tegnap este és Zagora fele folytatják az utat a mai nap folyamán.

A Didi király Malagában rostokol

Fekete Pákót tegnap nem tudták fogadni az almeriai marokkói konzulátuson. Számára a marokkói vízum megszerzése egyre valószínűtlenebb. Ő a csapat egyetlen afrikai indulója és egyben az egyetlen résztvevője, aki nem érkezett meg Marokkóba. Navigátora, Czakó József ma repülővel próbálja a mezőnyt beérni. Pákó tervei szerint Marokkót kihagyja és Mauritániában folytatja a versenyt autóstopposként, vagy bérautóval, ha ma nem sikerül vízumhoz jutnia. ? Nehéz ez a bizonytalanság, nem jó érzés! ? kesergett Fekete Pákó.

Ma délelőtt 10-kor rajtolt a mezőny egy nagyon nehéz, komoly vezetéstechnikát igénylő szakasz előtt. A mai szakasz a Sarhro hegységen át halad. Az Anti-Atlasz részét képző bazalt hegyvonulatot a Szahara kapujának is tartják. Az 1700 méteres hegységen egy keskeny nyomon haladhatnak csak a járművek. A délután folyamán homokdűnékre és sivatagos bemelegítő szakaszokra is számíthatnak az indulók. A cél az egykoron Timbuktuba induló tevekaravánok kiinduló pontja, Zagora városa lesz ? tudatta a Budapest?Bamako Sajtó Tinerhirből.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Hazajut a didikirály | ZETApress

Szóljon hozzá!