ZETApress

hírportál

Gazember az olimpián

Egy 24 éves Robur mikrobusszal szeretne eljutni a 30. Londoni Nyári Olimpiára öt vállalkozó kedvű szurkoló. Az egykori Kelet-Németországban gyártott járművel a városligeti Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum elől indultak el ma déli 12:20 órakor. Útjuk honlapjukon végigkísérhető.

Az összesen kilenc Robur busz elemeiből összeállított, speciális igényeknek megfelelő járművel a csapat néhány tagja már megjárta az athéni és a pekingi olimpiát is. A brit fővárosba ma útra kelt expedíció tagjai észak-európai túrát téve érkeznek a július 27-i, pénteki megnyitó ünnepségre. A résztvevők: Balázs Ottó, Jármi Zsolt, Bánlaki Tasnád, Bujdosó Attila és Waszlavik Gazember László, aki egy erdélyi koncertkorút miatt félidőben hazarepül.

Ottó és Zsolt 2008-ban már megjárta Pekinget, míg Tasnád 15 évesen járt 2004-ben Athénban Ottóval ? tudtuk meg a múzeum Kupolatermében, az indulás előtti sajtótájékoztatón. Az autót most is csak Ottó és Zsolt vezetheti, mivel a tachográfba az európai KRESZ miatt csak két korongot lehet beletenni. Az autóban fognak lakni, konzerveken fognak élni, de Attila a gáztűzhelyen gyakran fog főzni is. A Bujdosó név egyébként nem ismeretlen a sportszerető közönség előtt, hiszen Attila is olimpikon volt, míg bátyja, Imre aranyérmet nyert a kardcsapat tagjaként az 1988-as 24. Szöuli Nyári Olimpián.

Felszarvazták az indulókat

A csapat tagjai egy-egy pici tarisznyát kaptak: olyat, mint a ballagáson szokás. Benne volt az útra két pogácsa, egy 1 forintos, féldeci pálinka és egy kevés magyar föld. Megkapták továbbá a Hungarikum Park Kft. ajándékát, egy-egy nemzetiszínű szurkolói sapkát is. Ugyanilyet kaptak a Londonba utazó olimpikonok is. Reggel Pécelen már elbúcsúztatták őket, de Szöllősi Ferenc polgármester a Városligetbe is eljött velük.

Innen sem távoztak egyedül, hat szóló- és egy oldalkocsis motorkerékpárral az MZ Motorklub tagjai követik őket mai célállomásukig, Komáromig. Holnap Győrött a 67 éves Cseuz Lászlóval találkoznak, aki ma indult el kerékpáron Szentesről Londonba. Ez lesz a 6. olimpiája, mert ő már az 1992-es Barcelonai, az 1996-os Atlantai és a 2000-es Sydney-i Nyári Olimpiákra is kikerekezett.

A Roburos expedíció tagjai a vívóink, valamint férfi és női vízilabdázóink mérkőzéseit nézik majd előszeretettel. Találkozni fognak a Pannóniás párossal is, akik ma épp Spanyolországban járnak. A MOB a Roburt jobb reklámhordozónak ítélte az oldalkocsis motorkerékpárnál, ezért nekik némi támogatást nyújtott az útra. Az öttagú csapatnak egy-egy olimpiai melegítőt adott, így már biztosan nem fognak ráfázni a hosszú útjukon!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Póló az Akváriumban | ZETApress

Szóljon hozzá!