ZETApress

hírportál

Bayer-főnök a Buda Pentában

A játék és a tanulás környezetbarát környezetben lesz Monheimben ? hallottuk délelőtt a Buda pentabeli sajtótájékoztatón. A Bayer első kapavágásai után a gyermekek klíma-semleges hatvan férőhelyes napközi-otthonának megnyitását idén novemberre tervezik.

A Bayer első ízben hozza el Európába a zéró kibocsátású épületekre vonatkozó koncepcióját Monheimbe. Az első kapavágások alkalmából a Bayer németországi telephelyén megrendezett ünnepség egy vállalati napközi-otthon építési munkálatainak kezdetét jelezte. A Die Sprösslinge (Az utódok) névre hallgató létesítmény a Bayer CropScience és a Bayer Animal Health monheimi dolgozóinak gyermekeit várja majd. Elsősorban hat hónapos és három éves kor közötti gyermekekre fognak vigyázni a központban, majd egy iskola-előkészítő csoportot is létre létrehoznak később.

Az épületet igazán egyedülállóvá az teszi, hogy ez lesz az első Öko-Kereskedelmi Épület, amelyet a Bayer és partnerei Európában létrehoznak. Ez azt jelenti, hogy az épület teljes mértékben klíma-semleges alapon fog működni. Gondoskodik saját energiaigényéről károsanyag-kibocsátás nélkül. A beruházás költsége két és félmillió euró. ? A fenntarthatóságot semmi nem szimbolizálhatná jobban, mint a gyermekek számára létrehozott központ, ahol klíma-semleges épületben játszhatnak ? mondta Dr. Wolfgang Plischke, a Bayer Igazgatótanácsának Innovációért, Technológiáért és Környezetért felelős tagja.

Miután a károsanyag-kibocsátástól mentes épületekre vonatkozó koncepciónkat első ízben a vállalati és szociális szolgáltatások területén vezettük be egy indiai adminisztrációs épület formájában, a Bayer környezetbarát napköziotthona lesz az első ilyen jellegű projektünk európai időjárási körülmények között ? és így újabb mérföldkövet jelent Klíma Programunkon.

A vállalati napköziotthon felépítése a válaszunk azokra a kihívásokra, amelyekkel különösen női alkalmazottaink néznek szembe, amikor megpróbálják összehangolni munkájukat és családi életüket ? jegyezte meg Prof. Friedrich Berschauer, a Bayer CropScience AG Igazgatótanácsának elnöke. A rugalmas munkaidő modellekkel és a gyermekgondozás terén nyújtott segítséggel rendkívül hatékonyan lehet magasan képzett dolgozókat vonzani a Bayer CropScience szervezetéhez. ? Ezek az alkalmazottak egyre inkább vissza szeretnének térni rövid szülési szabadságot követően, és azt is szeretnék, ha gyermekeiket a lehető legjobb kezekben tudhatnák ? mondja Susann Heffner, a Bayer CropScience projektvezetője és HR vezetője.

A napközi-otthon a kölni székhelyű ?educcare? vezetésével fog működni, amely a fiataloknak nyújtott jóléti szolgáltatások területén elismert országos cégnek számít Németországban. A szervezet már most is nyolc hasonló létesítményt irányít az országban. Amellett, hogy szolgáltatásait két nyelven nyújtja (németül és angolul), az educcare nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy fejlesszék a képzelőerőt, a kreativitást, a toleranciát és más gyermekek megértését.

Fenntartható energia ? zéró kibocsátás

Az építkezés folyamán a Bayer MaterialScience által előállított nyersanyagokon alapuló poliuretán szigetelőanyagokat használnak, amivel az épület vázának hőszigetelését oldják meg. Megújuló energiákat alkalmaznak, például napenergiát az elektromos energia termelésére, valamint geotermikus és napenergia alapú fűtést. A fotovoltaikus modulok is a Bayer MaterialScience anyagait tartalmazzák majd hőre lágyuló poliuretánok formájában.

Ezen kívül a külső forrásokból az épület technikai berendezéseinek ellátásához igénybe vett elektromos áramot bőven ellensúlyozni fogja az egy év alatt átlagosan a hálózatba visszajuttatott, CO2-kibocsátásmentes többletenergia. Ennek eredményeként a gyermekek napköziotthona károsanyag-kibocsátástól mentes energiaegyenleget fog teljesíteni az év során. Ez pedig jól illeszkedik az ?educcare? vezetésével foglalkozó emberek felfogásával: a gyerekek nem csak futkározni és játszani fognak a központban ? már korai éveikben megismerik a környezettudatos gondolkodást és az egészséges életmódot.

Új ügyvezető a Bayer Hungária élén

Március elsejétől Dr. Gerhard Waltl a Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, aki tavaly június 2-től a Bayer HealthCare üzletág vezetője, a Bayer Schering Pharma ügyvezetője Magyarországon. Egy hónapja az ügyvezető igazgatói feladatait jelenlegi pozíciói megtartásával látja el.

Waltl doktor vegyészetet tanult a Müncheni Egyetemen, majd a Wales-i University College of Wales, Aberystwyth-ben. Vegyész doktori fokozattal, és felsőfokú gazdasági végzettséggel rendelkezik. 1983-ban kezdte karrierjét a Bayer AG-nál nemzetközi gyógyszermarketing területen, ahol felfelé ívelő karrierje során egyre nagyobb felelősséget kívánó pozíciókat töltött be.

Igazgató helyettese volt annak a globális üzletágnak, melynek termékportfoliója a szívelégtelenség gyógyszeres kezelésére szolgáló szerekkel foglalkozott. Tagja volt továbbá olyan globális intézőbizottságoknak, melyek a Bayer AG/Bayer HealthCare és más cégek együttműködését koordinálta. Vezetője volt Dániában majd Lengyelországban a Bayer gyógyszer részlegének.

Bayer Hungária Kft.

A Bayer minden üzletágával jelentős tényezője a világpiacnak. A Bayer Hungária Kft. a Bayer csoport minden tagját magába foglalja. Ilyen a Bayer CropScience, melynek központja Monheimben, Németországban található, világelső a növényvédelmi iparágban.

A csoport legnagyobb tagja a Bayer HealthCare, melynek központja Leverkusenben található, kutatásokat végez, fejleszt, gyárt és olyan innovatív termékeket dob piacra, amelyek a betegségek megelőzésére, diagnosztizálására és kezelésére alkalmasak. Ebből adódóan a cég fontos szerepet játszik az emberek és állatok egészségének javításában.

A HealthCare üzleti csoport további divíziókat foglal magába: Állategészségügyi termékek (AH), vény nélkül kapható gyógyszerek (CC) és vényköteles gyógyszerek (Bayer Schering Pharma). A Bayer MaterialScience az innovatív és magas színvonalú anyagok vezető gyártója, amelyeket mindennapi életünk számos területén alkalmazunk. Az eladás jelentős része a világpiacon vezető pozíciót elfoglaló termékekből származik. Ennek az üzletágnak a legfőbb vevőköre: az autó- és építőipari, elektronikai, sport, csomagolási és egészségügyi technológiai szektorok vállalatai közül kerülnek ki. A Bayer Hungária Kft. mindhárom divíziót magába foglalja.

Szóljon hozzá!