ZETApress

hírportál

Konferencia Szegeden

A francia szaknyelv piaci szerepe címmel országos szakmai kommunikációs fórumot tartanak holnap Szegeden. A rendezvény szervezői a Szegedi Alliance Française, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kara, a Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátó-ipari Szakközépiskola és Szakiskola, a Francia Nagykövetség oktatási és nyelvészeti osztálya, valamint Franciaország Tiszteletbeli Szegedi Konzulátusa az SZTE JGYPK Boldogasszony sugárúti Tanácstermében ? tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

A fórum témái: Mik a keresleti, kínálati igények a francia szaknyelvet használók iránt? Mik a szükségletek a szakmai kommunikációs nyelv iránt és mik a kínálatok a szakmai és a képzési szféra jobb összehangolására? Közreműködik még a Francia?Magyar Kereskedelmi Kamara, a francia érdekeltségű magyarországi beruházó vállalatok, a francia nyelvi képző intézmények képviselői, valamint a francia szaknyelvi terület oktatásának és tanulásának szakértői, nevezetesen Jacqueline Tolas professzor asszony, a Grenoble3 Stendhal Egyetem francia tanulmányok központjának az igazgatója és Michel Soignet úr, a Budapesti Francia Intézet francia szaknyelvi képzési vezetője.

A szakmai kommunikációs fórum az országos frankofon hét keretében kerül megrendezésre. Remélhetőleg a francia szaknyelv piaci szerepe ezáltal is felértékelődik, s így a francia nyelven beszélő hallgatók és a fiatal diplomások számára megkönnyítheti a francia nyelvterületen való elhelyezkedést.

Szóljon hozzá!