ZETApress

hírportál

Elnök az elnökhöz

Sólyom László köztársasági elnök levelet intézett Viktor Juscsenkóhoz a gázszállítás leállítása miatt. Az ukrán elnök már január elsején levelében tájékoztatta a magyar államfőt az ukrán-orosz földgázszállítási és elszámolási tárgyalásokról, a kialakult vitáról. Sólyom László válaszlevelében leszögezte, Magyarország messzemenően érdekelt abban, hogy a jelzett tárgyalások minél előbb sikeresen lezáruljanak ? tudatta Sajtóirodája.

Az államfő elvárja, hogy a felek teljesítsék szerződésben vállalt kötelezettségeiket, kerüljék el az olyan lépéseket, amelyek veszélyeztethetik partnereik, köztük hazánk folyamatos és biztonságos ellátását. Elnökünk javasolta, hogy a közeljövőben esedékes magyar-ukrán államfői találkozó napirendjére vegyék fel az energetikai kérdéseket, felkérte Molnár Csaba energiaügyi minisztert, hogy vegyen részt a találkozón, és folytasson megbeszélést a Viktor Juscsenkó kíséretében érkező ukrán szakminiszterrel.

Tegnap nem csak a nagyfogyasztóknál, hanem a második lépcsőben is korlátozást rendeltek el, így már csak a lakosság kapja teljes kapacitással a gázt, de minket is takarékoskodásra szólítottak fel. A krízishelyzet és a nagy hideg miatt mégsem most szombaton dolgozzuk le a múlt pénteki szabadnapot, hanem március 28-án. Addigra remélhetőleg jön az enyhülés, mert a nyári időszámításra is másnap hajnalban kell átállnunk.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Mégsem lehet gázszünet
  2. ZETApress » Biztosított a gázellátás

Szóljon hozzá!