ZETApress

hírportál

Pénzügyminiszteri rangsor

A Financial Times tekintélyes brit napilap harmadszor készített felmérést az európai pénzügyminiszterek megítéléséről. A kiválasztott tizenkilenc jelöltet gazdasági, politikai és stabilitási tesztcsomag alapján kellett rangsorolniuk a felkért szakértőknek ? tudtuk meg Szarvas Istvántól.

A legjobb a finn Jyrki Katainen, második a német Peter Steinbrück, míg bronzérmes a luxenburgi Jean-Claude Juncker. A legeredményesebb a közép-európai térségben a hatodik helyet megszerző szlovák Jan Pociatek, míg a magyar Veres János a 16-ik lett.

Európai egészségrangsor

A Medicalnewstoday.com a Leicesteri Egyetem 25 uniós tagországra kiterjedő, Romániát és Bulgáriát kihagyó elemzésében azt olvashatjuk, hogy az 50 éves magyarok kevesebb, mint fele annyi egészséges életévre számíthatnak, mint a dánok. A rangsor élén álló dán férfiak 23,6 évre, a 24. helyen lévő magyarok 10,8 évre, a hölgyek között szintén első dánok 24,1 évre, míg az itt is 24. magyarok 11,4 egészséges életévre számíthatnak.

Szarvas Szarvason

Tudósítónk nemrég Szarvason járt, ahol a Kérdeztem ? válaszoltak című könyvét mutatta be. Babák Mihály polgármesterrel is találkozott, melyről a helyi média is tudósított. Bővebben itt olvashatunk az eseményről.

Szóljon hozzá!