ZETApress

hírportál

HKTDC Játékkiállítás Hongkongban

Ázsia legnagyobb játékipari kiállítása, a HKTDC Hongkongi Játékkiállítás 2009. január 5-e és 8-a között kerül megrendezésre a Hong Kong Convention and Exhibition Centre területén, Hongkongban. A változó igényeket támasztó játékpiac keresletének kielégítése céljából a kiállításon új termékszekciót mutatnak be, a papírtermékek és a játékcsomagolások szekcióját. Az idei kiállításon 36 ország és régió kétezer kiállítója, és 130 ország és régió harmincezer látogatója vett részt.

A 2009-es kiállításra több mint 2040 nemzetközi kiállítót várnak, és így válhat a rendezvény Ázsia eddigi legnagyobb játékkiállításává. A két legnagyobb játékipari kiállítás-szervező, a Hong Kong Trade Development Council és a Spielwarenmesse eG egyesítették erőiket és tapasztalataikat, hogy fokozzák a nemzetközi részvételt a kiállításon.

A rendezvény az iparág legújabb trendjeit is bemutatja, és ezzel versenyelőnyt biztosít a résztvevők számára. Nagy hangsúlyt fektetnek az iskolai tanulmányokra felkészítő játékok bemutatására, amelyek használatuk során nagyobb kreativitást, fokozottabb agytornát, komolyabb együttműködést és csapatmunkát váltanak ki a gyerekekből. A bővülő kínálattal a készségfejlesztő játékok piacának növekedését és igényességét követik.

Mára a gyermekek egészsége és súlyproblémái központi kérdéssé váltak. A kutatók és a szülők a játékoktól is megoldást várnak. A vízben használható eszközök és játszható játékok iránt nagy kereslet mutatkozik.

A látogatók ilyen és hasonló játékokat is megtalálhatnak a 2009-es Hongkongi Játékkiállításon. A rendezvényen bemutatásra kerülő termékeket ismét szekciókra osztották: a Bébi Játékok és Termékek (Baby Toys & Products), az Édességek Csomagolásába Tölthető Játékok (Candy Toys), a Hobbitermékek (Hobby Goods), a Varázsvilág (Magic Items), a Szabadidős és Sportcikkek (Outdoor & Sporting Items), az Elemmel Működtethető és Elektronikus Játékok (Battery-operated & Electronic Toys), a Készségfejlesztő Játékok (Educational Toys & Games) és a Plüssjátékok és Babák (Soft Toys & Dolls) szekcióira.

A Hongkongi Játékkiállítás a magyar kereskedők számára is naptárban jegyzett esemény. A Játékbox hálózat tulajdonosa, Ladányi Tibor véleménye szerint a Hongkongi Játékkiállítás a játékipar egyik legfontosabb rendezvénye, amelyet egy fontosabb importőr sem hagyhat ki.

A kiállítás ideje alatt két szeminárium is foglalkozik a játékokkal kapcsolatos biztonsági előírásokkal, szabványokkal és gyakorlati kódokkal, melyre az érdeklődő látogatókat is várják. Az US Consumer Product Safety Commission nevében Mr Richard O?Brien tart előadást A filmlicencek tulajdonlása és az azokból való profitszerzés témájában, valamint az AQSIQ Defective Product Administrative Center igazgatóhelyettese, Liu Xiang beszél a játékipar legújabb biztonsági előírásokairól. A kiállítással egy időben és egy helyszínen kerül megrendezésre a Hongkongi Nemzetközi Papír-írószer Kiállítás.

Szóljon hozzá!