ZETApress

hírportál

Alkalmi bélyeg a Világfórumon

A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával köszöntötte a november 17-19-e között ismételten Budapesten megrendezett Tudomány Világfórumát, a World Science Forumot.

A 2003. évi XCIII. törvényben a Magyar Országgyűlés november 3-át ? azt a napot, amelyen 1825-ben Széchenyi István birtokainak 1 évi jövedelmét a Magyar Tudós társaság alapításának céljára felajánlotta, és ezzel lehetővé tette a Magyar Tudományos Akadémia megalapítását ? a Magyar Tudomány Ünnepévé nyilvánítja. Az idei ünnepi rendezvénysorozat november 3-a és 30-a között az egész országban kerül megrendezésre.

A bélyegkép főmotívuma a Tudomány Világfóruma logo, melynek része az esemény angol elnevezése: WORLD SCIENCE FORUM BUDAPEST, a háttérben a rendezvénynek otthont adó Magyar Tudományos Akadémia épülete tűnik elő. A bélyeghez tartozó alkalmi borítékot egy földgömb sziluettje, az alkalmi bélyegzőt pedig a Magyar Tudományos Akadémia épületének stilizált rajza díszíti. A november 3-án 50 bélyegkép/íven hatvanezer példányban megjelent bélyeg névértéke 270 forint. A bélyegkép perforálási mérete: 30 x 40 mm. Ofszet eljárással gyártja az Állami Nyomda, tervezőművész: Widerkomm Ervin.

Szóljon hozzá!