ZETApress

hírportál

Haarbergék Izland-albuma

A National Geographic Könyvek Izland, a végletek földje című magyar és angol nyelvű kiadványainak 18 perces filmvetítéssel egybekötött bemutatója volt tegnap este 6 órakor a Nyugati téri Alexandra Könyvesház Pódiumán. A diaporáma zenéjét Kalotás Csaba szerezte.

Idén a fotóalbum egyik természetfotósa: Haarberg Orsolya lett az Év Természetfotósa. Az Év Természetfotója címet kiérdemlő fotója az izlandi Hverfell-krátert ábrázolja A díjat kedd este adták át a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol a díjnyertes fotókból rendezett kiállítást is megnyitották, valamint az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent Az év természetfotói ? Magyarország 2011. című kötetet is bemutatták.

A Könyvesház Pódiumán Haarberg Orsolyával és férjével: Erlend Haarberggel, valamint Unnur Jökulsdóttir izlandi írónővel, a kötet szerzőjével ifjabb Vitray Tamás, az angol kézirat fordítója beszélgetett. Az albumot ? melyben a természetfotós házaspár mindkét tagjának 96-96 felvétele található ? az Alexandra Kiadócsoportjába tartozó Geographia Kiadó adta ki. A bemutatót követően a Matias Pincészet boraival koccinthattunk.

Szóljon hozzá!