ZETApress

hírportál

Tvrtko Afganisztánban

Vujity Tvrtko rendhagyó közönségtalálkozót tartott az afganisztáni magyar katonáknak. Az előadás az Angyali történetek előadássorozat része, csak egy kicsit rendhagyó helyszínen ? tudtuk meg az Alexandra Könyvesháztól.

Egy teljes tábori könyvtárat ajándékozott Vujity Tvrtko és az Alexandra Kiadó az Afganisztánban szolgáló magyar katonai kontingensnek abból az alkalomból, hogy ők kapták idén a Hétköznapok Hőse-díjat. A díjat Vujity Tvrtko alapította feleségével, Zsolnay Gyöngyi volt válogatott kosárlabdázóval. A díjra pályázni nem lehet, és olyan emberek vagy szervezetek kaphatják, akik munkájukkal igazi példaképei lehetnek a magyar társadalomnak.

Az elmúlt évek díjazottjai: Pásztory Dóra paralimpiai bajnok ? aki sokat harcolt azért, hogy a parasportolók ugyanolyan díjazásban részesüljenek, mint egészséges társaik; Kovács György senior úszó ? aki 64 évesen kezdett el úszni, mert az volt az álma, hogy egyszer világbajnok lesz, s 90 évesen világbajnok lett Új-Zélandon; a Miskolci Kórház gyermek-onkológiai és csontvelő- transzplantációs klinika orvosai ? akik saját pénzükből vettek gyerekjátékokat a kicsiknek; Aranyosi Gergő vak kisfiú ? aki 13 évesen azt kérte a szüleitől, hogy műtsék meg, mert nyelveket szeretne tanulni, s ma már három nyelven beszél!

Idén a Hétköznapok Hőse-díjat az Afganisztánban szolgálatot teljesítő magyar katona kapta, példamutató hazaszeretetéért, kitartásáért és hősiességéért. A díjjal együtt a kontingens egy komplett tábori könyvtárat is kapott, melyet Tvrtko kiadója, az Alexandra állított össze a legújabb könyveiből. Az elismerést a kontingens parancsnoka vette át.

Szóljon hozzá!