ZETApress

hírportál

Utalvány jegy helyett

Utazási utalványt ad a vasút a nemzetközi utasoknak a dupla menetjegyvásárlás miatt. A személyszállító vasúttársaság internetes jegyértékesítési rendszerének leállása és az online megvásárolt menetjegyek kinyomtatásának akadályozottsága miatt a külföldre utazók csak a menetjegyük ismételt megváltásával kezdhetik meg az utazásukat.

A MÁV-START Zrt. a kellemetlenségek enyhítése érdekében utazási utalványt ad az érintetteknek és kezelési költség levonása nélkül, gyorsított eljárással téríti vissza az újabb vásárlás összegét. A MÁV-START Zrt. internetes jegyértékesítési rendszerének szerdai leállása révén elsősorban a nemzetközi jegyet online megváltó utasok kerültek nehéz helyzetbe, hiszen az egyes országok társ-vasutainak jegyvizsgálói a vonatok fedélzetén a saját üzletszabályzatuk és egyedi elbírálási hatáskörükben intézkednek a ? bármilyen okból ? menetjegy nélkül utazók esetében.

A MÁV-START Zrt. ismételten felhívja az érintett utasok figyelmét arra, hogy kizárólag új menetjegy váltásával lehet megkezdeni a nemzetközi utazást, erre bármely nemzetközi pénztárban lehetőség van. A MÁV-START Zrt. ügyfélszolgálata az e-ticket rendszer helyreállítása után gyorsított eljárással kezeli a dupla menetjegyváltások miatt beérkező kérelmeket, utas-észrevételeket, és a vasúttársaság a lehetőségei szerint a legrövidebb időn belül téríti vissza az ismételt menetjegyváltás összegét. A kellemetlenségek enyhítése érdekében a MÁV-START Zrt. a felhasznált menetjegyek értékének egy részét utazási utalvány formájában visszaadja az utasoknak.

A kuponok értéke ötezer forintonként ötszáz forint. Ezt és az újra kifizetett menetjegy árának visszautalását igényelni szükséges az ügyfélszolgálat bármely elérhetőségén: e-mailen vagy a +36-1-511-2093 faxszámon, illetve levélben a MÁV-START Zrt. Ügyfélszolgálat, 1426 Budapest, Pf. 56. címen. Ahogy a személyszállító vasúttársaság korábban már tájékoztatást adott, az internetes jegyvásárlási rendszer leállása miatt jelenleg nincs lehetőség kinyomtatni az internetes jegykiadó automatáknál a korábban online megvásárolt jegyeket.

Az e-ticket rendszer leállását az azt kiszolgáló tároló-rendszer meghibásodása okozta, ezen felül szoftverhiba is fellépett. A gyártó a németországi központjában folyamatosan keresi a hiba megoldását, az újraindulási idő tekintetében újabb tájékoztatást hétfőn ad a vasúttársaság. Az okozott kényelmetlenségekért az utasok elnézését és megértését kéri a MÁV-START Zrt.

Szóljon hozzá!