ZETApress

hírportál

Losonci partnerkeresés

Partnerkereső fórum lesz hétfőn a szlovák?magyar együttműködésért. Augusztus 2-án Losoncon várja az érdeklődőket a Magyarország?Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program. A szervezők célja, hogy érdemi segítséget nyújtsanak a jelentkezőknek a program legújabb felhívásához.

Június végén negyedik alkalommal hirdetett pályázatot a Magyarország?Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013. Az Európai Unió által is támogatott kezdeményezésre ötvenmillió euró közösségi forrás áll rendelkezésre, a kiírás célja pedig a két ország közötti kapcsolatok javítása, bővítése, és a térség integrációjának elősegítése. A pályázatok beadási határideje október 21-e, a pályázatokat pedig elsősorban non-profit, állami és önkormányzati szervezetektől várják a szervezők.

A kezdeményezés megálmodói most egy partnerkereső fórummal könnyítik meg az érdeklődők munkáját: augusztus 2-án Losoncon, a Hotel Reduta konferenciatermében a Titkárság kollégáitól szakértői segítséget kaphat minden pályázó. Aki rendelkezik kidolgozott projekttel, az partnereket találhat a megvalósításhoz, aki pedig még csak gondolkodik a jelentkezésen, tanácsokat kaphat a sikeres előkészítéséhez. A rendezvény délelőtt 10 órakor szakmai előadásokkal kezdődik, majd intézkedések szerint beosztott munkacsoportokban segítenek a szervezők a projekt iránt érdeklődőknek.

A küldetésünk, hogy javítsuk a magyar?szlovák határtérség integrációját gazdasági, humán, környezetvédelmi és közlekedési szempontból. Az Európai Unió pénzügyi segítségével megkíséreljük elősegíteni közös helyi és térségi határon átnyúló kezdeményezések felszínre kerülését ? olvashatjuk kiírásukban. Részletes program és további információ idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!