ZETApress

hírportál

Ünnep a Rezidencián

Őexcellenciája René Roudaut, Franciaország budapesti nagykövete és neje: Paule Roudaut asszony a tegnapi nemzeti ünnepükön délután 5 órától fogadást adtak Budán, a Csaba utcai Rezidenciájukon. A bejáratnál pezsgőkkel, üdítőkkel, koktélokkal kínálták a pincérek a vendégeket.

A kerti partit a házigazda háromnegyed 6-kor magyarul, majd 7 órakor franciául nyitotta meg. Mindkétszer elhangzott a francia, a magyar és az Európai uniós himnuszt, melyet a zenekar az erkélyen játszott el. A vendégek között diplomaták, államtitkárok, egyetemi tanárok, honvéd- és rendőrtisztek, bírák, ügyészek és ügyvédek is voltak.

A tűző napra való tekintettel a kert gyepén sátorok álltak, s a ventillátorok is ontották a hideg vízpermetet. Később az égi áldás is megérkezett, jókora zápor söpört végig a terület felett. Szerencsére a sátrakba húzódva szárazak maradtunk, anélkül viszont bőrig ázott volna az öltönyös-nyakkendős vendégsereg.

Miként a tavalyi, úgy az idei együttlét is a barátkozásról és evés-ivásról szólt. Mivel nem akartuk megzavarni az önfeledt beszélgetéseket, Vígh Alex csak tisztes távolságból fotózta az eseményeket. A szigorú beléptetési rend fél 7 után enyhülni látszott, így a hívatlanok akkor érkeztek a bizonytalan eredetű meghívóikkal.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Fogadás a Rezidencián | ZETApress

Szóljon hozzá!