ZETApress

hírportál

Fellegi az EU-elnökségről

Fellegi Tamás Berlinben tárgyalt Rainer Brüderle német gazdasági és technológiai miniszterrel Magyarország soros elnökségi feladatairól. Nemzeti fejlesztési miniszterünk tegnap Berlinben folytatott megbeszéléseket.

A Tour de Capitales találkozósorozat keretében létrejött program során a magyar tárcavezető ellátogatott a Német Gazdaság Házába is, ahol a Német Ipari Szövetség (BDI) felkérésére előadást tartott a magyar EU-elnökség energetikai prioritásairól, és külön megbeszélést folytatott a szervezet elnökével, Hans-Peter Keitellel is.

Fellegi Tamás a Német Ipari Szövetség meghívásának eleget téve előadást tartott a Német Ipari Szövetség energetikai szakosztályának tagjai előtt, melyen tájékoztatást adott Magyarország és a magyar elnökség energetikai prioritásairól és aktuális kérdéseiről. Ennek keretében elmondta: minden uniós állampolgár számára biztosítani kell a biztonságos energiaellátáshoz való hozzáférést, a megfizethető szolgáltatásokat és a fogyasztóvédelmet, és nem szabad megfeledkezni a fenntarthatóság kritériumairól sem.

A magyar fejlesztési miniszter ezt követően ellátogatott a Szövetségi Gazdasági és Technológiai Minisztériumba, ahol Rainer Brüderle szövetségi gazdasági és technológiai miniszterrel folytatott megbeszéléseket soros elnöki feladatainkról. A február 4-i Európa Tanács ülésével kapcsolatban a magyar tárcavezető kiemelte, a magyar elnökség törekvése, hogy a tanácsülés az egész Európai Unió számára gazdasági, társadalmi és politikai szempontból prioritást jelentő energiabiztonságra helyezze a hangsúlyt. A miniszter a nap további részében megbeszélést folytatott a Deutsche Telekom, az E-ON és a Metro AG legfelsőbb szintű vezetőivel.

A berlini látogatás a Tour de Capitales találkozósorozatának egyik állomása volt, melynek során a magyar kormány tagjai felkeresik az uniós tagországokat, hogy az azonos szakterületekért felelős külföldi kollégáikkal megismertessék az Európai Unió Tanácsa magyar elnökségének adott szakterületet érintő prioritásait ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

Szóljon hozzá!