ZETApress

hírportál

Kampányfinanszírozási együttműködés

Ma a Freedom House budapesti székhelyű európai központja a Freedom House Europe és a Transparency International Magyarország veszi át a Méltányosság Politikaelemző Központ által indított Pártfinanszírozási Stafétát a Nézőpont Intézettől. A staféta átadása ? a kezdeményezés korábbi szakaszaival ellentétben ? ezúttal nem csupán átadás-átvételt jelent, hanem a résztvevő szervezetek közötti szoros együttműködést is.

A Freedom House Europe és a Transparency International Magyarország, a Nézőpont Intézettel és a magyarországi párt- és kampányfinanszírozási helyzet elemzésében és a lehetséges megoldások felvázolásában úttörő szerepet betöltő Eötvös Károly Közpolitikai Intézettel szoros együttműködésben egy információs sajtókampány keretében szeretné a kampányfinanszírozás reformjának témáját továbbra is a figyelem középpontjában tartani.

Nézőpont Intézet, Freedom House és Transparency International

Ezzel a kezdeményezéssel a két nemzetközi szervezet olyan társadalmi nyomás kialakulásához szeretne hozzájárulni, aminek eredményeképpen a parlamenti pártok végre megegyezésre jutnak a szükséges reformok bevezetését illetően. A résztvevő szervezetek reményei szerint ez a közös kezdeményezés, a civil és piaci szereplők nyomása valamint a lakosság nagyobb tájékozottsága felgyorsíthatja a kampányfinanszírozási szabályok rendezését. A szervezetek közös célként fogalmazták meg, hogy a politikai pártok pénzügyei átláthatóbbá, a döntéshozók pedig elszámoltathatókká váljanak.

Szóljon hozzá!