ZETApress

hírportál

Fellegi Moszkvában tárgyalt

Terítéken a mezőgazdasági, ipari és energetikai együttműködés. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos tegnap Moszkvában tárgyalásokat folytatott Viktor Zubkov orosz első miniszterelnök-helyettessel és Igor Szecsin energetikáért felelős miniszterelnök-helyettessel.

A találkozón a felek áttekintették a két ország közötti nyitott kérdéseket, különös tekintettel az energetikai és közlekedési együttműködésre. A megbeszélésen szóba került a mezőgazdasági és autóbusz-gyártási kooperáció lehetősége, valamint a felek részletesen áttekintették az atomenergiai együttműködés kérdéskörét, a Szurgutnyeftegaznak a MOL Nyrt-ben meglevő tulajdoni hányadának sorsát, valamint a gáz- és olajipari együttműködés infrastrukturális és kereskedelmi elemeit érintő államközi kooperáció területét is.

A felek megállapodtak abban, hogy lezárják a Malévot érintő eddigi együttműködést, és szakértői tárgyalások során rögzítik a pénzügyi elszámolás módját. A találkozón az orosz fél aggodalmának adott hangot az energiaszektort érintő válságadó miatt, amely a Panrusgazt is sújtja.

A magyar es orosz delegációk egyetértettek abban, hogy gyorsított tempóban folytatják a szakértői tárgyalásokat a 2011 első negyedévében esedékes Magyar-orosz Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság következő, Oroszországban tartandó ülésének előkészítésére ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

Szóljon hozzá!