ZETApress

hírportál

Szlovákia Kolontárért!

Kolontári gyerekek mennek az Alacsony-Tátrába. Egyhetes ingyenes üdülésen vehetnek részt a környezeti katasztrófa következményeit különösen megszenvedő családok gyermekei a magyar határtól mindössze 100 kilométerre fekvő PARK SNOW Donovaly központban.

Az összefogást, mely során különleges támogatásban részesítik a károsult családok gyermekeit, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete kezdeményezte. A különleges támogatás megszületéséről a kolontári polgármester, valamint a magyarok kedvenc síközpontja, a PARK SNOW Donovaly, a Magyar Síakadémia, a Boci Trans és a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal képviselői állapodtak meg, a kezdeményezők vörösiszap-ömlés által sújtott településen tett közelmúltbeli látogatása alkalmával.

A magyar gyerekek szlovákiai üdülésének költségeit ? beleértve az utazás, a szállás, az étkezés, a síkölcsönzés és a pályabérletek árát ? teljes egészében a meghívó fél fedezi, együttműködve a PATTY SKI síiskolával és egyéb partnerekkel. A népszerű síközpontban szakképzett oktatók tanítják majd síelni, illetve snowboardozni a gyerekeket.

Az üdülésre valószínűleg még karácsony előtt sor kerül ? tájékoztatott Soňa Jelínková, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviseletének vezetője. ? A pontos dátumot az időjárás és a hóhelyzet függvényében határozzuk majd meg, a kolontári Polgármesteri Hivatallal egyeztetve ? tette hozzá a képviselet-vezető asszony.

Szóljon hozzá!