ZETApress

hírportál

Közelgő magyar EUREKA elnökség

EUREKA Miniszteri Konferenciát tartottak ma Berlinben. A konferenciát megelőzően ünnepélyes keretek között átadták az EUREKA Innovációs Díjat, amelyet a magyar Compuworx Kft. aktív részvételével megvalósult Onom@Topic+ projekt nyert.

A projekt az EUREKA MEDEA+ (mikroelektronikai témájú) klaszter programján belül az európai állampolgári kártya rendszerrel, valamint mobil multimédia alkalmazások fejlesztésével foglalkozott. Az 1985-ben elindított EUREKA ipari kutatás-fejlesztési együttműködés célja Európa világpiaci versenyképességének erősítése a piacorientált kutatási projektek koordinálása és összefogása révén. Magyarország 2011. júliustól látja el egy éven keresztül az elnökségi teendőket ? tudatta a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal Kommunikációja.

Nyertes magyar részvételű projekt Berlinben

Amint a magyar delegációt vezető Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára a konferencián elhangzott hozzászólásában hangsúlyozta, a közelgő magyar EUREKA elnökség kiváló alkalmat teremt az innovatív magyar kis- és középvállalkozások számára a nemzetközi kutatás-fejlesztési együttműködésekbe való bekapcsolódásra és a hosszú távú stratégiai kapcsolatok kiépítésére. Az EUREKA programról a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal honlapján található bővebb leírás a weboldalukon megtalálható.

Szóljon hozzá!