ZETApress

hírportál

Bojkott az öbölért

Bojkottra szólít fel az Ethecon. A Mexikói-öbölben történt drámai természeti katasztrófa láttán nemzetközi bojkottra szólítja fel a világot az gazdaság etikájával foglalkozó ifjú világszervezet, az Ethecon ? tudatta a Védegylet.

A világ negyedik legnagyobb konszernjének számít a British Petrol, amely az elmúlt évben 367 milliárd dollár bevételt jegyzett. A szervezet szerint a BP olajvállalat okozta szörnyű katasztrófa rávilágít arra, hogy milyen hajsza folyik a gazdasági életben a különböző szereplők között, annak érdekében, hogy minél gyorsabban minél magasabb profitot érjenek el.

A szervezet szerint ebben a hatalmas küzdelemben a környezetvédelmi értékekek és a felelősség bizony eltörpül a profitszerzéssel szemben, és így nem csoda, hogy ilyen szörnyű természeti katasztrófa történhet bármikor. Az Ethecon épp ezért bojkottot hirdet a BP olajvállalata és számos leányvállalata ellen, mint például az Amoco, az Aral, az Arco, a BP-Solar Castrol, vagy épp a Wild Bean Cafe ellen.

A szervezet szerint addig kellene a BP termékeit mellőzni, ameddig a nagyvállalat meg nem szünteti az olajkút szivárgását a Mexikói-öbölben és meg nem oldják a térségben jelentkező ökológiai és szociális problémákat, és amíg nem vállalják a teljes felelősséget a hosszú távon is jelentkező károkért.

Bojkottáljuk addig a British Petrolt, amíg ki nem fizetik az összes károsultat! ? áll a közleményben. Sőt az Ethecon arra kér mindenkit, hogy küldjön tiltakozó elektronikus levelet, mind a British Petrolnak, mind az Egyesült Államok kormányának. A szervezet eközben aláírásgyűjtésbe is kezd ezen a címen.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Fokozódik az olajkár | ZETApress

Szóljon hozzá!