ZETApress

hírportál

Egyeztetés Thaifölddel

Az ERRA a thaiföldi szabályozó hatósággal egyeztetett. A hatékony tudásmegosztás és a közös szakmai tréningekben rejlő lehetőségek voltak fókuszban az Energiaszabályozók Regionális Egyesülete és a thaiföldi szabályozó hatóság (ERC) online egyeztetésén.

A megbeszélést az ERRA részéről Ságvári Pál, a szervezet alelnöke és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal nemzetközi kapcsolatokért felelős elnökhelyettese vezette – tudatta a MEKH Kommunikáció.

Az Energiaszabályozók Regionális Egyesülete (ERRA) kétoldalú megbeszélést folytatott legújabb teljes jogú tagjával, a helyi gáz- és villamosenergia-piacot felügyelő thai szabályozó hatóság (ERC) képviselőivel. Az online találkozón, ahol a szervezeten belüli hatékony tudásmegosztás volt a fókuszban, a thaiföldi hatóságot Sudharma Yoonaidharma elnökségi tag képviselte.

A megbeszélésen a felek arról is egyeztettek, hogy a thai fél hogyan tudja igénybe venni az ERRA által nyújtott szakmai tréningeket, melyek a piacliberalizáció, az árszabályozás, a megújulóenergia-termelés támogatása, valamint az LNG témaköreiben nyújthatnak friss szakmai információkat az új tagok számára. Az ERRA közleménye a találkozóról idekattintva érhető el.

Szóljon hozzá!