ZETApress

hírportál

Kínai adomány

A Shandongi Tudományos Akadémia is támogatja a Szent István Egyetem koronavírus elleni prevencióját – tudatta Cseri-Gódor Kitti, a SZIE Médiaközpont kommunikációs munkatársa.

A COVID-19 járvány primer ellátására összeállított csomagot adományozott csütörtökön a Szent István Egyetemnek az intézmény gödöllői központjában a QUB8 tudományos szervezet és kínai partnere: a Shandongi Tudományos Akadémia.

2018 őszén a Szent István Egyetem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, a Testnevelési Egyetemmel és a Budapesti Metropolitan Egyetemmel közösen élettudományi kutatásokra és a kvantumbiológia oktatására vonatkozó együttműködési megállapodást írt alá. A következő év tavaszán nyolc magánszemély – köztük dr. Helyes Lajos, a Szent István Egyetem professzora, az egyetem Doktori és Habilitációs Központ főigazgatója – QUB8 néven tudományos szervezetet hozott létre a kvantumbiológiai kutatások koordinálására.

A QUB8 kínai partnerekkel is felvette a kapcsolatot, köztük a százmillió lakosú Shandong tartomány egyetemeivel és a Shandongi Tudományos Akadémiával. Utóbbi szervezet kezdeményezésére a kvantumbiológiai együttműködés magyarországi szereplői és az OTP Egészségpénztár számára csomagokat állítottak össze és adományoztak a koronavírus terjedése elleni védekezés céljából.

A Szent István Egyetem a járvány megjelenésének kezdetétől mindent megtett hallgatóinak és munkatársainak egészségvédelme és a vírus terjedésének lassítása érdekében, ez pedig az elkövetkezendő időszakban is így lesz. Éppen ezért üdvözöltük a kezdeményezést, amelynek keretein belül a maszkok mellett a QUB8 partnere – a Prémium Product Kft. – által kifejlesztett immunitást erősítő, probiotikumot tartalmazó táplálékkiegészítő is a prevenciós csomagba került – mondta el prof. dr. Gyuricza Csaba rektor az adomány átvételekor.

A gödöllői eseményen részt vett dr. Szacsky Mihály szomatológus, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem nyugállományú tudományos fő-munkatársa, Rataj András, a Műegyetemi Természet- és Sporttudományi Közhasznú Egyesület elnökhelyettese, Tain Rui, a Közép- és Kelet-Európa – Kína Együttműködési Fejlesztési Egyesület budapesti összekötője és dr. Tóth Miklós egyetemi tanár, a Testnevelési Egyetem Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszékének vezetője.

Szóljon hozzá!