ZETApress

hírportál

Tanuljunk spanyolul!

A mexikói nagykövet magyarországi oktatási intézményeknek küldött videóüzenetet, valamint vendégül látta a legkiemelkedőbb diákokat a tanév vége alkalmából – tudatták sajtósai. Fotóink a Mexikói Nagykövetség felvételei.

David Nájera nagykövet úr emlékeztetett, hogy ez a tanév sajátos kihívás elé állított mindenkit a COVID-19 világjárvány okán, amely arra kényszerítette az intézményeket, hogy olyan intézkedéseket hajtsanak végre, amelyek befolyásolták az akadémiai tevékenységeket. A nagykövet úr elismerte a fiatalok személyes és szakmai érdeklődését, és biztatta őket, hogy folytassák tudományos előremenetüket a felsőfokú tanulmányok szakaszában.

A tanév végi események részeként a nagykövet a Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium legkiemelkedőbb diákjait fogadta dr. Cselik Ágnes igazgató asszony és Varga Mónika tanárnő vezetésével.

A Mexikói Nagykövetség örömmel tudatja, hogy a 2019-2020 tanév vége alkalmából David Nájera videóüzenetet küldött a magyar-spanyol kétnyelvű intézetek hallgatói és tanárai részére, valamint vendégül látta Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium kiemelkedő hallgatóit, elismerve a spanyol nyelv elsajátításáért tett erőfeszítéseiket és elkötelezettségüket, illetve részvételüket a mexikói kulturális kezdeményezésekben.

Üzenetében a mexikói nagykövet megemlítette, hogy ez a tanév sajátos kihívás elé állított mindenkit a COVID-19 világjárvány okán, amely arra kényszerítette az intézményeket, hogy olyan intézkedéseket hajtsanak végre, amelyek befolyásolták az akadémiai tevékenységek fejlődését. Nájera nagykövet úr elismerte a fiatalok személyes és szakmai érdeklődését, és bíztatta őket, hogy folytassák tudományos előremenetüket a felsőfokú tanulmányok szakaszában. A nagykövet megemlítette, hogy a spanyol, mint idegen nyelv népszerűsítése a követség kulturális programjának pillére, amely a mexikói külügyminisztérium kultúrdiplomáciai törekvései keretében valósul meg.

A tanév végi események részeként David Nájera nagykövet úr a Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium legkiemelkedőbb diákjait fogadta, dr. Cselik Ágnes igazgató asszony és Varga Mónika tanárnő vezetésével, azzal a céllal, hogy meghallgassák személyesen nagykövet úr üzenetét, valamint megvitassák jövőbeli szakmai terveiket, illetve hogy mit jelent számukra a spanyol nyelv, és a mexikói kultúra.

A Mexikói Nagykövetség 2017 óta népszerűsíti a spanyol nyelvet A világ, melyben spanyolul beszélünk projekt keretében kidolgozott cselekvési terv részeként. A Spanyol Mint Idegen Nyelv Tanulásáért Járó Kiválósági Díj, vagyis a Mexikó Érem 2019 óta kerül átadásra az EMMI közreműködésével. A spanyol nyelvet világszerte több, mint félmilliárd ember beszéli, az öt legnagyobb nyelv egyike. A legtöbb spanyol-ajkú Mexikóban él.

Szóljon hozzá!