ZETApress

hírportál

LEGO a vírusban

Hogyan segít a LEGO Csoport a koronavírus által érintett családokon? – A vállalat kötelességének érzi, hogy a krízis kapcsán a gyermekeket játékon keresztüli tanulással és alapvető ellátással támogassa – tudatta Mákos Rebeka Account executive, WELL PR.

Világszerte a diákok 90%-a nem járhat iskolába, és több millió család pénzügyi, munkahelyi vagy egészségügyi nehézségekkel küzd. A koronavírus-járvány globális szintű következményei korábban nem tapasztalt hatással vannak a gyermekek jólétére és oktatására.

A LEGO Csoportot több ezer nagyszerű jótékonysági, nonprofit és civil szervezet (NGOs) munkája inspirálta, akik azon dolgoznak, hogy a családok számára biztosítsák az alapvető szolgáltatásokat ezekben az embert próbáló időkben, legyen az az oktatáshoz való hozzáférés biztosítása, vagy közösségük legfiatalabb tagjainak támogatása azzal, hogy értékesnek és biztonságban érezhessék magukat. Azonban a legtöbb esetben a szervezetek által nyújtott szolgáltatásokra példátlanul nagy szükség van.

Ezért a LEGO Csoport és a LEGO Alapítvány egyesített erővel ötvenmillió amerikai dollárral támogatja a koronavírus által érintett gyermekeket. Az összeg egy részét a helyi közösségeik már létező és új partnereinek ajánlják fel, hogy segítsék őket az érintett gyerekek alapvető ellátásának támogatásában, valamint lehetőséget biztosítsanak számukra a játékon keresztüli tanulásra, és ezáltal támogassák jólétüket és fejlesszék készségeiket. Lássunk néhány példát, hogyan segítenek a gyermekeknek nap mint nap ezek a fantasztikus szervezetek.

Amigos – Magyarország

Az Amigos ritka, örömteli pillanatokat szerez a magyarországi kórházak fiatal pácienseinek. Az alapítványt egyetemista diákok működtetik, akik a látogatások során segítik a gyerekeket a nyelvtanulásban és a lecke elkészítésében, a közös készségfejlesztő játék mellett pedig egy kis figyelmességgel is meglepik őket. Mivel a jelenlegi korlátozások tiltják a kórházakba való belépést, a LEGO Csoport adománya segített az Amigos Online létrehozásában. Így az önkéntesek online tarthatják a kapcsolatot kis pártfogoltjaikkal, és együtt játszhatnak, tanulhatnak és nevethetnek még ezekben a nehéz időkben is. A projekt fontos része, hogy minél több helyen érvényesülhessen a támogatás, így a Mosoly Alapítvánnyal együttműködésben, szakképzett terapeutákkal szélesíti és erősíti a két szervezet az elért hatást.

No Kid Hungry – USA

Azzal, hogy szinte minden iskola bezárt és a szülők is munkanélkülivé váltak, az Amerikai Egyesült Államokban több millió rászoruló gyermek marad az ingyenes étkeztetés nélkül, amely létfontosságú számukra. Néhányuknak az iskolai ebéd az egyetlen étkezés, amit naponta elfogyaszthatnak. A LEGO Alapítvány és a LEGO Csoport adományai lehetővé tették, hogy a gyermekéhezés ellen küzdő No Kid Hungry megoldást találjon a koronavírus által okozott élelmiszerellátási problémára. Ezáltal az iskolák, az élelmiszerbankok és a közösségek újra gondoskodhatnak a leginkább rászoruló gyerekek élelmezéséről.

Body & Soul – Egyesült Királyság (UK)

Ez a szervezet nap mint nap olyan segítségre szoruló családokat és gyermekeket támogat, akiket elhanyagoltak, vagy trauma, vagy bántalmazás ért. Az adománynak köszönhetően az egyesület továbbra is alapvető szolgáltatásokat biztosíthat a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő gyermekek számára a rendszeres telefonos kapcsolatfenntartással és ellátócsomaggal. Lelki támaszt nyújtanak számukra a félelem és kilátástalanság idején, amelynek köszönhetően a gyermekek szeretve, értékesnek és biztonságban érezhetik magukat. A Body & Soul a kollektívan átélt traumáról szerzett tudás alapján 2 új programmal bővült – ilyen a BRAVE, amely az angol egészségügyi szervezet, az NHS élvonalában dolgozó munkások és családjaik számára nyújt segítséget; a MindSet pedig a szorongás enyhítését elősegítő workshopokon való részvételre ösztönzi a fiatalokat.

Ai You Alapítvány – Kína

A COVID-19 pandémia és az azt követő korlátozások több millió háztartásra voltak komoly hatással Hupej tartományban. Rengetegen maradtak bevétel nélkül, amelynek következményeként képtelenek voltak fedezni az alapvető ellátás, a tandíj, valamint az egészségügyi kiadások költségeit. Az Ai Yu Alapítvány azonnal cselekedett, és olyan ellátórendszert állított fel, amellyel támogatni tudja a legkiszolgáltatottabb családok tagjait. A LEGO Alapítvány és LEGO Csoport adományai biztosítják a létfontosságú alapellátást a hupeji családok számára – köztük a gyermekek otthon tanulásának lehetőségét online.

Szóljon hozzá!