ZETApress

hírportál

Poszter-verseny fiataloknak

Az Európai Bizottság 2009. november 20-án meghirdette a Rajzolj nekem egy jogot! ? címmel európai szintű plakátkészítő pályázatát a Gyermekjogi Egyezmény 20. évfordulója alkalmából ? tudtuk meg Keserű Gerdától.

A versenyt két korosztály számára hirdetik meg. Az egyik kategóriába tartoznak a 10-től 14 éves gyermekek, a második kategória a 15-től 18 éves ifjúságé. A pályázóknak minimum 4 főből álló csapatokat kell alkotniuk egy felnőtt személy pártfogása mellett. A pályázat kiírói A2-es méretű plakátokat várnak.

Egy csapat akár több poszterrel is nevezhet. A rajzolt posztereknek a Gyermekjogi Egyezményben foglalt jogokat kell illusztrálniuk a fiatalok szemszögéből. A résztvevő csapatoknak emellett néhány sorban ki kell fejteniük a nevezési lapon, hogy milyen ötlet alapján készítették a művet, és milyen üzenetet próbálnak kifejezni a nagyközönség számára poszterükkel.

A regisztrációs lapot on-line lehet kitölteni a honlapjukon. Célszerű ezt a pártfogó személynek minél hamarabb megtenni, mivel így első kézből kaphat fontos híreket a verseny fejleményeiről. A verseny Magyarországi koordinátora az Úton Ifjúsági ? Kulturális Egyesület, a plakátot és a hozzá tartozó nevezési lapot az egyesület címére ? 4024 Debrecen, Rákóczi utca 62/a ? szükséges küldeni. Beérkezési határidő március 19-e, péntek.

A magyarországi dobogós helyezettek meghívást kapnak a 2010. áprilisban Budapesten megrendezendő nemzeti díjátadó rendezvényre, ahol egy közismert személy gratulációja mellett kézhez kapják a díjat és fény derül egy meglepetés programra is. A kategóriák európai helyezettjei pedig egy három napos meghívást nyernek 2010. májusban Brüsszelbe, ahol különböző kulturális programokon és a nemzetközi díjátadón vehetnek részt.

A versennyel kapcsolatos információkat a fenti honlapon is megtaláljuk, de Gál Gergő, az Úton Ifjúsági ? Kulturális Egyesület programkoordinátora e-mailcímén is szívesen válaszol.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Díjazták a posztereket | ZETApress

Szóljon hozzá!