ZETApress

hírportál

Varázslatos gyógyulások

A gyermekek élni akarását, a szülők kitartását díjazták. A K&H a gyógyulástörténeteket hatmillió forint műszer-támogatással jutalmazta ? tudtuk meg délelőtt a Heim Pál Gyermekkórház VII. emeleti előadótermében.

Az eseményen részt vettek: Dávid Moucheron, a K&H Csoport vezérigazgatója tolmáccsal; Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója; dr. Fekete Ferenc, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató-helyettese és Barabás Éva, az RTL Klub műsor-vezetője, az esemény moderátora. Fotóink Lantai József felvételei.

A K&H gyógyvarázs: gyermekem varázslatos gyógyulásának története pályázaton hat kórházi osztálynak összesen hatmillió forint értékben nyertek műszer-támogatást gyermekük szívbe markoló, ám örömkönnyekkel végződő gyógyulástörténeteikkel a szülők. A K&H ezzel is hozzá kíván járulni ahhoz, hogy a gyermekgyógyító intézményekben dolgozó orvosok és ápolók minél korszerűbb eszközökkel tudják meghozni okos döntéseiket, a gyerekek pedig minél hamarabb meggyógyulhassanak. A történetek mindannyiunknak példát mutatnak az akaraterőről, a kitartásról, a hasonlóan nehéz helyzetben lévő szülők pedig hitet meríthetnek belőlük.

Az idén 15 éves K&H gyógyvarázs program egy különleges kezdeményezéssel ünnepelte évfordulóját. A K&H gyógyvarázs: gyermekem varázslatos gyógyulásának története pályázaton nemcsak az egészségügyi intézmények gazdagodhattak új, modern műszerekkel, hanem a gyerekek példamutató élni akarását és a szülők tiszteletet parancsoló kitartását is értékelték és ünnepelték. A pénzintézet és médiapartnerei arra biztatták a szülőket, hogy küldjék be gyermekük gyógyulásának történetét, amivel gyermeküknek óriás plüssmacit, az általuk megnevezett kórháznak pedig egymillió forintértékű műszer-támogatást nyerhettek. A K&H ezzel is hozzá kíván járulni ahhoz, hogy a gyermekgyógyító intézményekben dolgozó orvosok és ápolók minél korszerűbb eszközökkel tudják meghozni okos döntéseiket, és a beteg gyermekek mihamarabb újra teljes életet élhessenek.

A pályázó szülők által beküldött történetek hitet és reményt adhatnak a hasonlóan nehéz helyzetben lévő szülőknek is. Rendkívül erőt próbáló ugyanis nap mint nap magabiztosnak, pozitívnak lenni, közben megpróbálni elrejteni gyermekünk elől a félelmünket és bátorítani őt. ? Elismerésre méltó, hogy azok a szülők, akik beküldték történeteiket, nemcsak végigküzdötték ezeket a nehéz napokat a betegséggel, hanem le is írták a pályázatban, amit átéltek. Ezek a történetek ugyanis kíméletlen őszinteséggel mutatják be, hogy a betegséget felismerve min mentek keresztül a beteg gyerekek és szüleik. Abban bízunk, hogy ezek a történetek médiapartnereink felületein eljutnak a hasonló gondokkal küzdő szülőkhöz, akik új erőt meríthetnek belőle a további küzdelemhez ? fogalmazott Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

? A szívem szakadt meg, nem tudtam meddig kell éjszakázni kialvatlanul, megtörten az ágya mellett, fejét simogatni, kezét fogni, mesélni elcsukló hangon, csak abban bíztam, közösen végigcsináljuk, és meggyógyul! ? írta történetében egy édesanya, akinek gyermeke leukémiából gyógyult fel. ? Kiderült, hogy 10 éves fiunknak rosszindulatú agydaganata van. Amikor egyik napról a másikra kiderült a baj, önsajnálat helyett Ő csak annyit mondott: Milyen jó, hogy mindez nem a kishúgommal történt! ? írta egy másik anyuka, akinek gyermeke példátlan önzetlenségről tett tanúbizonyságot. A gyermekek bátorságuk, élni akarásuk jutalmául egy-egy óriás plüssmackóval lettek gazdagabbak, hiszen az ő kitartásuk is kellett ahhoz, hogy felépüljenek.

A hálás szülők történeteinek köszönhetően a nyertes pályázatokban megjelölt intézmények olyan korszerű műszereket kapnak, mint a betegségek diagnosztikájában használatos verejtékanalizátor, a gyógyszerek precíz adagolásához szükséges infúziós pumpa, illetve a betegek állapotának megfigyeléséhez használt betegőrző monitor és vérnyomásmérős pulzoximéter, amellyel egy időben mérhető a betegek vérnyomása és véroxigén-szintje, így a gyermekgyógyító intézmények még hatékonyabban végezhetik életmentő munkájukat. A hat megjutalmazott intézet: Heim Pál Gyermekkórház; Bács-Kiskun Megyei Kórház; Mezőtúri Városi Kórház ? Rendelőintézet; Szegedi Tudományegyetem Onko-hematológia; SZTE Gyermekklinika; Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinika.

Szóljon hozzá!