ZETApress

hírportál

Futás beteg gyerekekkel

Szalai ÁdámGyermekorvosok futnak hetente kétszer kis betegeikkel. A különleges kezdeményezéshez hat speciális futó-babakocsit kapott a Bethesda Gyermekkórház Szalai Ádámtól és alapítványától.

Hárommillió forintértékű adományt adott át Szalai Ádám és a Játékidő Alapítvány a Bethesda Gyermekkórháznak délelőtt. Az adomány részeként hat speciális futó-babakocsit kapott a kórház, amely lehetővé teszi, hogy az orvosok, ápolók, gyógytornászok rendszeresen fussanak azokkal a sokszor mozgásképtelen gyermekekkel, akik a kórház égési, rehabilitációs és neurológiai osztályán gyógyulnak.

? Kötelességünk, hogy a legmagasabb színvonalon gyógyítsuk ezeket a súlyos beteg gyermekeket. De kötelességünk és hivatásunk az is, hogy a nálunk fekvő gyermekek és családjaik jól-létéért tegyünk. Kezdetben az egészségmegőrzés, a közösségépítés miatt futottunk a kórház munkatársaival, de régóta tervezzük, hogy a nálunk fekvő gyerekeknek is élményt nyújtsunk a közös sport által ? vallja dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgató-főorvosa, aki maga is részt vesz ezekben a közösségi futásokban.

A futás olyan kapocs, ahol az egészséges és a beteg közös élményt tapasztal meg, s a speciális futó-babakocsik biztonságos módon teszik ezt lehetővé. ? Kórházunkban a beteg gyermek és családja van a középpontban, akik számára motiváló, ha kimozdulhatnak a kórházi falak közül és a gyógyulást segíthetik azok az új ingerek, amelyet a sport és a kezelő orvossal való közvetlen kapcsolat által kap a beteg gyermek ? avat be dr. Fogarasi András, a Neurológiai Osztály vezető főorvosa.

A babakocsik beszerzését a Játékidő Alapítvány vállalta fel, s alapítójukkal, Szalai Ádám válogatott futballistával maguk is részt vettek az első közösségi bethesdás futáson a Városligetben. Ádám a Nemzetek Ligája C-Liga 2. csoport 1-6. fordulójában ? melyről idekattintva olvashatunk ? négy gólt szerzett. Kettőt Tallinnban, egyet Ferencvárosban lőtt az észteknek, s tegnap itthon a finneknek is betalált. Válogatottbeli góljainak száma 19-re emelkedett, beérve ezzel Farkas Jánost, Göröcs Titit és Kovács Kálmánt.

? Hálás vagyok az életnek, a sorsnak és a kitartásomnak a sikereimért. Utunk azonban nem teljes attól, hogy elvégezzük a saját feladatunkat, nagyon sokan vannak, akik támogatásra szorulnak. Hiszem azt, hogy nagyobb összefogással megkönnyíthetjük az életét azoknak, akik igazán nehéz helyzetben vannak és mosolyt csalhatunk az arcukra ? vallja Szalai Ádám, válogatott futballista, a TSG 1899 Hoffenheim csatára, a Játékidő Alapítvány alapítója. ? Csapatunk minden tagja több szálon kötődik a sporthoz, és célunk, hogy az ebből merített élményeket és megszerzett kitartást összeadva, a pozitív energiákat megsokszorozva tegyünk azért, hogy a világ minden nappal egy kicsit élhetőbb legyen ? tette hozzá Ádám, aki a tegnap esti szolid ünneplést követően holnap reggel már megy is vissza Németországba.

Ezzel egy olyan projekt indul el, amely során a kórház orvosai, dolgozói vállalják, hogy az általuk gyógyított, hosszan bent fekvő gyerekekkel terápiás célból rendszeres futni fognak. ? Ehhez a régóta megálmodott tervünkhöz kaptunk eszközöket Szalai Ádám alapítványától. A gyerekeknek különösen fontos, hogy egy híres focista, akire felnéznek, fontosnak tartja az ő gyógyulásukat, sportolásukat ? fejti ki Bese Nóra, a gyermekkórház kommunikációs vezetője. Kórházuk ehhez hasonló külső adományok nélkül legtöbbször nem tudná megvalósítani azt a pluszt, amit hivatása szerint tenni szeretne a gyermekekért.

Szóljon hozzá!