ZETApress

hírportál

Májbetegek segítése

Speciális eszköz segíti a májbeteg csecsemők ellátását. Tíz megye 14 gyermek-egészségügyi intézménye kap új műszereket ? tudtuk meg délelőtt a Bókay utcai I. Számú Gyermekklinikán.

Az idén 15 éves K&H gyógyvarázs műszer-beszerzési pályázat jóvoltából 10 megye 14 gyermek-egészségügyi intézménye kap új műszereket, összesen húszmillió forintértékben. Köztük Magyarország egyetlen, súlyos krónikus májbeteg gyermekeket és csecsemőket ellátó intézménye, a Semmelweis Egyetem I. Számú Gyermekgyógyászati Klinika Gasztroenterológiai és Hepatológiai Osztálya, amely egy négymillió forintértékű csecsemő videó-gasztroszkóppal bővül a legkisebb betegek kíméletesebb kivizsgálásának érdekében.

A K&H Csoport 15 éve elkötelezett támogatója a hazai gyermekegészségügynek, amit jól mutat, hogy a K&H gyógyvarázs műszer-beszerzési pályázat mai nyerteseivel együtt összesen 430 alkalommal 646 millió forint értékű műszert kaptak a kórházak, mentők, gyermek háziorvosok és védőnői szolgálatok.

? Az idén beérkezett 88 pályázatból most 10 megye 14 intézménye ? 7 kórházi osztály (Dél-pesti, SE, Dunaújváros, Jászberény, Miskolc, Orosháza, PTE), 3 védőnői szolgálat (Terézváros, Martonvásár, Dunaalmás-Neszmély) és 4 mentőállomás (Csongrád, Etyek, Püspökladány, Vásárosnamény) ? kap új eszközöket összesen húszmillió forintértékben, mellyel 600 ezer gyermek ellátásához járulhatunk hozzá szükség esetén. A most átadott modern berendezések, mint az EKG, a lélegeztetőgép, a betegőrző monitor vagy a sebészeti vágókészülék, remélhetően nagy segítséget nyújtanak majd abban, hogy a jövő generációja jobb körülmények között gyógyuljon, és minél hamarabb egészséges, teljes életet éljen! ? mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója a nyertesek bejelentésekor.

A műszer-beszerzési pályázatnak köszönhetően többek között négymillió forintértékű csecsemő videó-gasztroszkóppal bővül Magyarország egyetlen, súlyos krónikus májbeteg gyermekeket és csecsemőket ellátó intézménye. Az új eszközzel így már a 0-3 éves csecsemők gyomor- és bélrendszeri tükrözése is kíméletesebb lehet.

? A Semmelweis Egyetem I. Számú Gyermekgyógyászati Klinika Gasztroenterológiai és Hepatológiai Osztályának éves betegforgalma 900-1000 gyermek, és Magyarországon az egyetlen olyan hely, ahol a súlyos krónikus májbeteg gyermekek és csecsemők ellátását végzik. Itt történik a gyermekek kivizsgálása, a májátültetés szükségességének meghatározása, valamint az átültetéshez nélkülözhetetlen vizsgálatok elvégzése. A májtranszplantációt követően szintén itt végzik a gyermekek állapotának nyomon követését, illetve ellenőrzését, így jelenleg kilencven 18 év alatti máj-transzplantált gyermek áll az osztály gondozása alatt ? tájékoztatott a sajtóbejáráson dr. Dezsőfi Antal, a Gasztroenterológiai és Hepatológiai Osztály vezetője.

A K&H gyógyvarázs program

A K&H Csoport a gyermekegészségügy elkötelezett támogatója, évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon az intézetek és szakembereik számára. A K&H gyógyvarázs programkeretében 2004 óta több mint 646 millió forint értékben, összesen 430 alkalommal kaptak műszereket a kórházak, mentőállomások és háziorvosi rendelők annak érdekében, hogy a gyerekek minél hatékonyabban gyógyulhassanak, és újra egészséges, teljes életet élhessenek. A K&H Csoport a gyermekek testi gyógyulása mellett lelki egészségükhöz is hozzájárul. A 2013 óta működő K&H gyógyvarázs mesedoktorok program mára az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált, melynek keretében bárki segítheti a kórházban fekvő gyerekek gyógyulását. Az ország 45 kórházában várják személyesen az önkéntes meseolvasókat, de a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján keresztül videón is.

Szóljon hozzá!