ZETApress

hírportál

Segítség az ép fogakért

Az idei OTP Bank Fogászati Roadshow keretében 14 helyszínre látogat el a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) ingyenes fogorvosi szűrést végző mozgó fogászati rendelője. Az esemény 10. helyszíne: Kincsem Park, Derby Fesztivál Budapest, Albertirsai út 2-4. ideje: június 29-e péntek 16-22 óra.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza az OTP Bank Fogászati Roadshow keretében évek óta járja az országot. A Szolgálat önkéntes fogorvosai a korábbi évekhez hasonlóan idén is több vidéki városban, a fővárosban és Erdélyben biztosítanak ingyenes fogászati szűrést, kezelést és szak-tanácsadást gyermekek részére. A programot idén is támogatja a Colgate-Palmolive Magyarország, akik a gyerekeknek fogkefét és fogkrémeket ajándékoznak, segítve ezzel a helyes fogápolási szokások kialakítását. A Roadshow idei 10. helyszíne a budapesti Kincsem Park lesz, ahová június 29-én látogat el a fogászati szűrő busz ? tudatta Pethő Zsófia, az NGYSZ sajtóreferense.

Az autóbuszból kialakított mozgó fogászati rendelőt az OTP Bank adományozta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak 1995-ben. A rendelőben a szervezet önkéntes fogorvosai ingyenes fogászati szűrést, kezelést, szaktanácsadást és szájhigiéniai felvilágosító munkát végeznek, megmutatják a gyerekeknek a helyes fogápolás módszereit, technikáit, mindezt játékos formában, hogy a gyerekek megtapasztalhassák nem kell félniük a fogorvostól, fogászati vizsgálattól. A roadshow helyszínein arcfestők szórakoztatják a vizsgálatra várakozókat.

A Gyermekmentő Szolgálat és az OTP Bank célja, hogy 2018-ban is legalább annyi fogászati szűrést végezzenek a Roadshow keretében, mint a korábbi években. A fogorvosi buszban dolgozó orvosok tavaly összesen 6215 magyarországi és határon túli iskolás és óvodás gyermek fogait vizsgálták, kezelték, és tartottak nekik szájhigiénés felvilágosítást. A szűrések eredményei megerősítették, hogy továbbra is nagyon fontos a megelőzés, a helyes fogápolás tanítása és a fogorvosok által végzett felvilágosítás.

Az OTP Bank társadalmi felelősségvállalási programjában immár több mint 20 éve kiemelkedően nagy hangsúlyt kap a Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi tevékenységének támogatása, melynek egyik része a két szervezet közös projektje, a minden évben megszervezett OTP Bank Fogászati Roadshow szájhigiénés, szűrő- és oktatóprogram. A mozgó fogászati rendelő támogatása mellett a bank műtétek, gyógykezelések és fejlesztések finanszírozásával is segíti a Szolgálat munkáját.

Idén is csatlakozott a programhoz a Colgate-Palmolive Magyarország. A cég a vizsgált gyerekeknek fogkefét és fogkrémet ajándékoz. Sok településen nagyon fontos az ilyen jellegű ajándék, a fogorvosok azt tapasztalták az előző években, hogy előfordul, hogy a gyermekeknek nincs saját fogkeféjük, illetve, még ha van is, akkor sem tudnak gondoskodni a rendszeres, három havonkénti cseréről. A Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai és fogorvosai legközelebb október 6-12-e között utaznak Erdélybe a Szolgálat egészségügyi programja keretében.

Szóljon hozzá!