ZETApress

hírportál

Biztonságos a tojásunk!

Friss magyar tojásokA biztonságos magyar tojást vásárolják a fogyasztók. Az ellenőrzött termelésből származó, biztonságos magyar étkezési tojások fogyasztását részesítsék előnyben a hazai vásárlók ? hívja fel a figyelmet a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Tojásszövetség).

A külföldi előállítású, importált tojások sokszor humán-egészségügyi kockázatokat jelenthetnek. A legújabb nemzetközi híradások szerint lengyel tojásokban mutattak ki olyan mennyiségű antibiotikumot, amely az emberi egészséget is veszélyeztetheti.

Több nemzetközi híradás is arról számolt be az utóbbi időszakban, hogy az emberi egészségre is ártalmas szennyeződéseket mutattak ki étkezési tojásokban. Holland és német értesülések szerint egyes tojástételekben ismét fipronilos rovarirtószer-maradvány jelent meg, a napokban pedig a lengyel állatorvosi szolgálat hívott vissza a piacról több mint négymillió darab étkezési tojást, mert azokban a megengedettnél magasabb antibiotikum-tartalmat észleltek.

Az újabb nemzetközi esetek is rávilágítanak arra, hogy a külföldi előállítású, importált tojások fogyasztása humán-egészségügyi kockázatokat jelenthet ? szögezi le a Tojásszövetség. A lengyelországi helyzet magyar szempontból is különösen fontos lehet, mert a külföldi étkezési tojások zöme Lengyelországból érkezik a magyar piacra. Ezért a szövetség felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy az importált termékek helyett az ellenőrzött és nyomon követhető termelésből származó magyar étkezési tojások vásárlását részesítsék előnyben.

A magyar gazdaságokban termelt tojások kiváló minőségűek és biztonságosan fogyaszthatók ? húzza alá a Tojásszövetség. A sokszor bizonytalan eredetű és tisztázatlan beltartalmú külföldi termékekkel szemben a magyar gazdaságokból származó tojások nyújthatnak megfelelő minőségi garanciákat a fogyasztók számára.

Szóljon hozzá!