ZETApress

hírportál

Bringákkal a rák ellen

Mozgással a rák ellen: Örökmozgók kerékpáros országjárása Észak-Magyarországon. A Magyar Rákellenes Liga elnöke kerékpáros országjárásra indult. A Liga 2018-at a mozgás évének hirdette meg, mert a mozgásnak igen nagy szerepe van az egészséges életmód kialakításában, a daganatos (és más) betegségek megelőzésében és a rehabilitációban.

A túra célja, hogy a tagok minél többet mozogjanak és minél több embert vonjanak be a környezetükből a mozgásba. ? Fontos, hogy jó példával járjak elől! Ezért eltervezem, hogy a nyár elején olyan kerékpáros országjárásra indulok, amin Budapestről indulva érintem az Észak-magyarországi Alapszervezeteket. Célom, hogy meglátogassam az útba eső Alapszervezeteket és helyben segítsem a mozgásos programok népszerűsítését! ? nyilatkozta Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke a ma reggeli indulást megelőzően.

A kerékpáros túra június 16-án szombattól 24-én vasárnapig tart a 470 km-es Budapest ? Kerekharaszt ? Hatvan ? Zagyvaszántó ? Apc ? Petőfibánya ? Rózsaszentmárton ? Gyöngyös ? Salgótarján ? Borsodnádasd ? Bélapátfalva ? Edelény ? Encs ? Miskolc ? Tiszafüred útvonalon. A 0 km-kőnél (Budapest I. Clark Ádám tér) 08:45-kor találkoztunk, majd 09 órakor útra is keltek.

Szóljon hozzá!