ZETApress

hírportál

Új vezető a Duna Medical Centernél

Bartók JánosBartók János június elsejétől a Duna Medical Center fejlesztéséért, működtetéséért és kórházának létrehozásáért felelős cégcsoport vezérigazgatói feladatait látja el. A szakember komoly, a biztosítási piacon szerzett tapasztalattal a háta mögött érkezik az intézmény élére ? tudatta Tengelits András PR igazgató.

Bartók János alapdiplomáját a Gödöllői Egyetem Mezőgazdaság-tudományi Karán szerezte 1992-ben, ami egyben első munkahelye is volt. Ezt követően csatlakozott az AEGON vezetői utánpótlás programjához, majd a vállalati ranglétrát végigjárva képviselőként, fiókvezetőként, divízióvezetőként, értékesítési és marketing-, életbiztosítási- és nem-életbiztosítási vezérigazgató-helyettesként dolgozott. Később vezérigazgatóként irányított AEGON leányvállalatokat, valamint közreműködött a cég kelet-európai felvásárlásaiban és zöldmezős beruházásaiban.

2007-ben az AVIVA biztosítóhoz csatlakozott magyarországi vezérigazgatóként, később ugyanott a cseh, román, szlovák és magyar vállalatok munkáját irányította régiós vezérigazgatóként. Tagja volt az AVIVA Executive Leadership Teamjének, ahol többek között az új európai működési modell kialakítása is a feladatai közé tartozott. A MetLife felvásárlása után az AHICO, AVIVA/MetLife biztosítók egyesülését, majd átszervezését irányította 2015-ig, ezt követően az ERGO Életbiztosító Zrt. Igazgatóságának tagja volt.

? A Duna Medical Center a magyarországi magán-egészségügyi ellátás kiemelkedő intézménye, ahol elhivatott, nemzetközileg is elismert szakemberek dolgoznak a betegek gyógyulásáért. Olyan munkatársakkal dolgozhatok itt együtt, akik közül sokakat a szakmájuk legjobbjai között tartanak számon. Örömmel vállaltam a feladatot, hogy mindennek részese lehessek ? mondta a kinevezés kapcsán Bartók János. Az új vezető tagja a Common Purpose Egyesületnek, elnökségi tagja a Menedzserek Országos Szövetségének, valamint a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának címzetes egyetemi docense. Mindkét gyermeke egyetemi hallgató.

Szóljon hozzá!