ZETApress

hírportál

Sikeres prevenció

Nagy sikerrel zajlik a WIWE prevenciós és egészség promóciós programsorozata. A Sanatmetal Kft. WIWE diagnosztikai divíziója számos programmal és kampánnyal hívja fel a figyelmet a szívbetegségek megelőzésének lehetőségére és fontosságára országszerte ? tudatták sajtósaik.

Az okos-eszközök és az e-health applikációk által kínált egyedülálló prevenciós és egészség promóciós lehetőségek kihasználására ösztönzi a lakosságot az egri Sanatmetal Kft. WIWE diagnosztikai divíziójának több szálon futó, éves programsorozata. Ennek legkiemelkedőbb eleme a Magyarország Átfogó Szűrőprogramja Megelőzés Éve 2018/19 keretében kínált ingyenes EKG szűrés, mellyel a stroke, ritmuszavarok és a hirtelen szívhalál kockázatának korai felismerését igyekeznek biztosítani.

A szűrőprogram keretében eddig 25 helyszínen több, mint 3000 fő szűrése zajlott már le és további körülbelül 22 ezer fő ellenőrzése van tervben. A program az EKG szűrés mellett még további 36-féle vizsgálatot kínál a lakosságnak. A WIWE részt vesz az április 24?27-e között Egerben megrendezésre kerülő Magyar Kórházszövetség XXIX. Kongresszusán is, valamint április 24?25-én a Szűrőprogram keretében ingyenes lakossági szűrést is ajánl a Hotel Flóra területén.

Jelentős lépés volt a hazai kardiológia digitális fejlesztésében a Pfizer Gyógyszer-kereskedelmi Kft. és a Magyar Kardiológusok Társasága által meghirdetett pályázat, melynek keretében május 10?12-e között az MKT idei Tudományos Kongresszusán átadásra kerül a nyertes kardiológiai szakrendelések, ambulanciák számára 60 darab WIWE készülék. A Balatonfüreden tartandó rendezvény során a WIWE munkatársai felkészítik a nyertes intézmények szakembereit a mobil EKG használatára.

Egy országos telemedicina rendszerbe való bekapcsolódáson is dolgoznak a WIWE fejlesztői, melynek jelentőségét jelzik a következő számok: 300 orvos (250 háziorvos és 50 szakorvos) és 15 ezer páciens bevonásával zajlik majd a program, mely több betegségcsoport ellátását célozza, ezek között kiemelt fókuszt kap a stroke kockázatát ötszörösére növelő ritmuszavar, a pitvarfibrilláció. Az országos szűrőprogram helyszíneiről idekattintva tájékozódhatunk.

A WIWE online kampányokkal is igyekszik felhívni a figyelmet a megelőzés és egészség-promóció fontosságára. Várjuk az Ön sikertörténetét! és Aki mér, az nyer! nevű kampányaik sikeréből világos, hogy egyre többen élnek a könnyen használható mobil EKG nyújtotta ön-ellenőrzéssel és ennek hírét továbbadják családi és baráti körben is. Számos esetben a WIWE segített addig ismeretlen betegségekre felhívni a figyelmet, illetve a tünetek során rögzített EKG felvétel segítségével a diagnózis felállításában, vagy segített visszafordítani a romló tendenciákat egészséges életmóddal.

Szóljon hozzá!