ZETApress

hírportál

Napelemek Dél-Pesten

Napelemek javítják a kórház energiagazdálkodást. A 2017. március 1-jei projektkezdést követően 2018. február 28-án sikeresen lezárult a Jahn Ferenc Kórház újabb projektje, melynek eredményei az energiahatékonyságot és -tudatosságot hivatottak tovább erősíteni.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet a KEHOP-5.2.11-16-2016-00032 azonosítószámú projekt keretében összesen 250 millió forint vissza nem térítendő támogatásból telepített fotovoltaikus rendszereket az intézmény Köves úti központi telephelyén, az Ady Endre utcai Szakrendelő, valamint a csepeli Weiss Manfréd Telephely épületein. A projekt a Kohéziós Alap és a magyar költségvetés társfinanszírozásában valósult meg. A beruházás keretében összesen 350 kWh napelem-kapacitás került kiépítésre, melyből 250 kWh az intézmény Köves úti központi telephelyén, 50-50 kWh pedig az Ady Endre utcai Szakrendelő és a csepeli Weiss Manfréd Telephely épületein üzemel.

A kiépített kapacitás várhatóan a kórház éves villamosenergia-felhasználásának közel 10%-át tudja majd fedezni, ami a rezsi költségek vonatkozásában is számottevő ? évi bruttó 19,5 millió forint ? megtakarítást eredményez. Intézményünk a jövőben is meg kíván ragadni minden olyan fejlesztési lehetőséget, ami a kórház működésének racionalizálása, hatékonyabbá tétele révén hozzájárul a betegellátás minél magasabb színvonalú biztosításához ? tudatta Ócsai Gábor vezető tanácsadó, Ypsylon Média.

Szóljon hozzá!