ZETApress

hírportál

Megújul a nővérszálló

Lezárult a Dél-pesti Kórház nővérszállójának első felújítási szakasza. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet a KEHOP-5.2.10-16-2016-00009 azonosítószámú projekt keretében összesen 136 millió 971 ezer 059 forint vissza nem térítendő támogatásból valósította meg az intézmény nővérszálló épületének külső, energetikai korszerűsítését.

A projekt a Kohéziós Alap és a magyar költségvetés társfinanszírozásában valósult meg. A 2016. október elsejei projektkezdést követően novemberben megkezdődtek a kivitelezési munkálatok, melyek 2017. július 31-én zárultak. A beruházás nem csupán a bent lakó egészségügyi dolgozók számára biztosít kedvezőbb lakhatási körülményeket, de éves szinten akár ötmillió forintos megtakarítást is jelenthet az intézmény rezsi költségeiben, melyet a kórház további fejlesztésére fordíthatunk.

A korábbi, korszerűtlen külső nyílászárók (ablakok, ajtók, üvegfelületek) elbontásra kerültek, helyettük 56 darab új, korszerű műanyag nyílászáró került beépítése. A tokok hő-híd mentesek, ötkamrásak, ütés- és UV-állók. A munkálatok során összesen 1589 m2 homlokzati falfelületet újítottak fel, valamint 883 m2 homlokzati nyílászárót cseréltek ki, továbbá a lapos tetőt is leszigetelték 1135 m2-en. A nővérszálló felújítása ezzel nem fejeződött be, hiszen a Kórház további pályázati forrásokból kívánja megújítani az épület belsejét is ? tudatta Ócsai Gábor, az Ypsylon Média vezető tanácsadója.

Szóljon hozzá!