ZETApress

hírportál

Vitaminkosár a kórházban

Tovább fejlődik a Dél-pesti Kórház Gasztroenterológiai Részlege. A Vitaminkosár Kft. és a többi adományozó támogatásával a Kórház a betegellátás körülményeit és színvonalát jelentős mértékben tudta javítani ? tudtuk meg a délelőtti ünnepélyes átadón.

Megújul a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet II. Belgyógyászat-Gasztroenterológiai Osztálya. A korábbi fejlesztéseket követően most az osztály folyosóit és szobáit festették ki, a kórtermek fürdőszobáit teljesen felújították, új bútorokat állítottak be, valamint az orvosi gázhálózatot is bővítették. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Alapítványa, valamint a Vitaminkosár Kft. támogatói megállapodást kötött, melynek keretében a Vitaminkosár Kft. egymillió forinttal, az Alapítvány további hárommillióval járult hozzá a beruházáshoz.

A beruházással tovább fejlődik a Gasztroenterológia, hiszen az elmúlt időszakban több változás is történt az osztályon. A Szerencsejáték Zrt. támogatásával kialakításra került a szubintenzív részleg, elkülönítő kórterem és egy új vizsgáló helyiség, valamint január 24-én a XVIII. Kerületi Önkormányzat segítségével a kórház egy 48 millió forint értékű endoszkópos ultrahang készüléket is üzembe állított. Erről idekattintva olvashatunk.

Dr. Ralovich Zsolt, a kórház főigazgató-főorvosa ünnepi beszédében megköszönte a Vitaminkosár Kft-nek a támogatást, az osztály dolgozóinak pedig a felújítás ideje alatt is tapasztalt, a betegellátás érdekében végzett erőfeszítéseit. Hangsúlyozta, a kórház vezetése minden támogatási lehetőséget megragad a gyógyítás szakmai színvonalának emelése, és a betegek komfortérzetének javítása érdekében ? érkezzen az akár a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központtól, akár a kórház ellátási területéhez tartozó önkormányzatoktól, legyen bármilyen alapítványi támogatás vagy Európai Uniós pályázati lehetőség.

Dr. Sahin Péter, a II. Belgyógyászati Osztály-Gasztroenterológia főorvosa kiemelte, osztályvezetőként fontos, hogy a dolgozók és a betegek egyaránt jól érezzék magukat az osztályon. Miután a gyógyítás feltételei minden téren adottak lettek, az osztály és kórtermek felújítása elkerülhetetlen volt. A látogatók, dolgozók és betegek által használt mellékhelyiségek felújítását kiemelt célként tűzték ki, hiszen minden elért eredmény mellett csak így biztosítható a betegek emberi méltósága. A Vitaminkosár Kft-ben ? mint legnagyobb támogatóban ? ebben kiemelt partnerre találtak, de hangsúlyozta, a gyógyítás feltételeinek ilyetén alakításához nélkülözhetetlen volt a kórház egész menedzsmentjének elkötelezett segítsége egyaránt.

Kovács Péterné Vajda Magdolna, a Vitaminkosár Kft. tudományos igazgatója elmondta, cégük egy családi vállalkozás, mely saját anyagi lehetőségeihez mérten tud adományokat nyújtani az egészségügyi ellátásra, hiszen itt van az egyik legnagyobb szükség az ilyen jellegű felajánlásokra. Az egymillió forintos támogatás reményei szerint csupán az első lépés a kórház és a cég jövőbeli együttműködéséhez, ugyanis ha egy ilyen megállapodás mindkét fél számára jó, és kedvező eredményeket hoz, akkor azt folytatni kell. Reményét fejezte ki, hogy ez jó példát mutat többek számára is, hiszen együttműködve lehet szép eredményeket elérni. A köszöntőket követően dr. Sahin Péter osztályvezető főorvos vezetésével megtekintettük a felújított II. Belgyógyászati Osztályt.

A Vitaminkosár Kft. Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő probiotikus készítményeket forgalmazó vállalkozása. Közel húsz évvel ezelőtt, 1998-ban kezdte meg működését családi vállalkozásként a cég, amely 2001-ben elsőként vezette be a magyar piacra a modern, komplex probiotikus Protexin készítményeket. A probiotikumok szakértőjeként elsődleges célja: egyrészt a meglévő probiotikus termékek kimagasló minőségének kompromisszumok nélküli biztosítása, másrészt minél szélesebb körben megismertetni a legfrissebb klinikai vizsgálati eredményeket, amelyek megvilágítják a probiotikus baktériumok egyes korképekben vizsgált szerepét, igazolható jótékony hatását és helyét az evidencián alapuló orvoslásban.

Szóljon hozzá!