ZETApress

hírportál

Eurómilliók futásból

6,8 millió eurót gyűjtöttek a vasárnapi jótékonysági futáson. 58 ország, 86 ezer 240 futó, egymillió 431 ezer 183 kilométer és egy közös, nemes ügy. Vasárnap a gerincsérültekért futottak világszerte, köztük a Budapesten is megrendezett Wings for Life App Run jótékonysági futónapon.

A globális megmozduláson összesen 6,8 millió eurót gyűjtöttek össze a résztvevők, melyet a Wings for Life teljes egészében a gerincvelőt érintő betegséggel vagy sérüléssel együtt élők gyógyítására és a lehetséges gyógymódok kutatására használ majd fel ? tudatta Péter Dorka. Az előzmények idekattintva olvashatók. Fotóink Somay Márk felvételei.

Több ezer futó fogott össze gerincsérült társaikért vasárnap a Wings for Life megmozduláson. Az 58 ország több mint száz helyszínén megrendezett jótékonysági futáson több mint 86 ezer futó vett részt. Legtöbben Bécsben csatlakoztak, ahol 11 ezer 612 résztvevő húzott nyúlcipőt a nemes ügy érdekében. Ami a nemek közti megoszlást illeti, 38 ezer 973 nő és 47 ezer 093 férfi futott vasárnap, néhányan egészen hihetetlen teljesítményt nyújtva: a leggyorsabb női versenyző a lengyel Dominika Stelmach volt, aki összesen 68,21 kilométert futott Santiagóban, míg a férfiak közül a svéd Aron Anderson elképesztő 92,14 kilométeres távot futott a Dubai-i 34 fokos hőségben, mielőtt a virtuális célvonalként működő követő autó utol nem érte.

A futók közel másfél millió kilométert tettek meg, mely a Hold átlagos távolságának a 3,7-szerese. A Wings for Life a világ minden tájáról vonzotta az embereket, Melbourne-ben például éjszaka, fejlámpával futottak a résztvevők, míg Moszkvában a 9 fokos időjárással kellett megküzdeniük. A legfiatalabb futó 16 éves volt, a legidősebb pedig 84 éves. Világszerte 836 kerekesszékes résztvevő csatlakozott a megmozduláshoz, a Kopaszi gáti mezőnyben ott volt Wheelchairguy és a Suhanj! Alapítvány tagjai is, de szintén a tömeggel futott Szóláth Szebasztián wakeboard világbajnokunk is. A hazai rekord több mint húsz kilométer volt, ezt kéretik jövőre megdönteni!

Szóljon hozzá!