ZETApress

hírportál

AVON a nőkért

Átadás a Semmelweis EgyetememHatvanmillió forintos AVON-adományból korszerű mammográfiás készüléket kapott a Semmelweis Egyetem. Csaknem 60 millió forintot adományozott az AVON Magyarország a Semmelweis Egyetem Radiológiai Klinikájának, amely a legkorszerűbb diagnosztikai követelményeknek is megfelelő mammográfiás készüléket vásárol a pénzből.

A felajánlás azért is nagy jelentőségű, mert a korai felismerés nagymértékben javítja a betegek kilátásait, a diagnózis első lépése pedig a mammográfia. Jelenleg évente kétezer halálos áldozata van a betegségnek Magyarországon, ám ha rendszeresen járnának szűrésre a nők, illetve végeznék az önvizsgálatot, akár a harmadával is csökkenhetne ez a szám.

Az adományból vásárolandó mammográfiás készülék teljes mértékben megfelel a modern diagnosztikai követelményeknek, és lehetővé teszi, hogy magas technikai és szakmai színvonalon végezhessék a szűréseket a Radiológiai Klinikán. A felvételt készítő digitális panel magassága állítható, a képek gyorsan elkészülnek, ezáltal kényelmesebbé válik a vizsgálat. A felhasználóbarát, érintőképernyős vezérlőpult az asszisztensek munkáját segíti, a bar kód leolvasóval pedig könnyebbé válik a betegazonosítás.

? Hálásak vagyunk az AVON-nak ezért a nagy értékű diagnosztikai eszközért, amely jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy még több nőnek tudjunk segíteni a betegség korai szakaszban történő felismerésében ? mondta dr. Bérczi Viktor, a Semmelweis Egyetem Radiológiai Klinikájának igazgatója az átadóünnepségen.

? Az emlőrák egyike a nőket érintő leggyakoribb daganatos betegségeknek világszerte, ezért az AVON kiemelt céljának tartja, hogy felhívja a nők figyelmét a szűrővizsgálatok és az önvizsgálat fontosságára. Szinte nincs olyan ember, aki a családja, a baráti vagy ismeretségi köre révén ne lenne érintett. Éppen ezért éreztük fontosnak, hogy ez a készülék elérhető legyen több ezer magyar nő számára és ezáltal hozzájárulhassunk a korai felismerés ezen szakaszához ? hangsúlyozta Fellner Krisztián, az AVON Magyarország értékesítési vezetője.

Az AVON mellrák-ellenes tevékenysége

AVON az emlőrák ellen a nőkértAz AVON 55 országban harcol az emlőrák ellen, és több mint 800 millió dollárt adományozott a kutatások támogatására azért, hogy világszerte javítsák a szakszerű ellátáshoz való hozzáférés lehetőségét. Az AVON Az Emlőrák Ellen a Nőkért kezdeményezésnek köszönhetően világszerte több mint 18 millió nő vett részt ingyenes mammográfiai és mellrák-szűréseken, és több mint 145 millió nő részesült oktatásban a mellrákkal kapcsolatban. A vállalat emellett ígéretes kutatásokat támogatott a mellrák kialakulásának okaival és megelőzésével kapcsolatban.

Az AVON Magyarország 1998-ban csatlakozott az emlőrák elleni küzdelemhez. Az évek során több mint 500 millió forintot juttatott különböző non-profit szervezeteknek, ezzel támogatva a nőket érintő leggyakoribb rákos megbetegedés hatékony kezelését. Az AVON Magyarország minden értékesített terméke után 1 forintot, míg adománygyűjtő termékeinek pedig a teljes hasznát egy adománygyűjtő alapba helyezi, melyből többek között adományokat és figyelemfelhívó kampányokat valósít meg.

Szóljon hozzá!