ZETApress

hírportál

Gyógyszerészek a tetőn

Az év gyógyszerésze 2016Idén hatodik alkalommal írták ki Az év gyógyszerésze és A kedvenc patikám pályázatokat. A hivatalos díjátadót követő értékelő sajtótájékoztatón mutatkoztak be a győztes pályázók ma délelőtt a Hercegprímás utcai Aria Hotel Budapest tetején a Nero Solution Kft. szervezésében.

A sajtótájékoztatón a szakmai zsűri tagjaként dr. Mikola Bálint a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége elnöke; dr. Samu Antal, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége alelnöke; dr. Hodossy Lajos, a Roche Magyarország Kft. és Torjai Gábor, a Nero Solution Kft. képviselője. A díjazottak közül a budapesti Birinyi Péter, Az év gyógyszerésze különdíjasa; a berettyóújfalui Patakiné Dr. Karancsi Anna, Az év gyógyszerésze 2. helyezettje és a mogyoródi Dér Péter, Az év gyógyszerésze nyertese foglalt helyet. A szigetvári Grunda Miklós, Az év gyógyszerésze 3. helyezettje nem érkezett meg.

A kedvenc patikám nyertese a bakonycsernyei Tilia Gyógyszertár, 2. a szendehelyi Tilia Fiókgyógyszertár, 3. a kismarosi Málnalevél gyógyszertár, míg 4. helyezettje a kaposvári Észak-nyugati Patika Bt. lett. Képviselőik ugyancsak eljöttek. A kampányt a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége a Roche Magyarország Kft. támogatásával szervezte. Kiemelten igyekeznek felhívni a figyelmet a patikai munka fontosságára és a szolgáltatásokat igénybe vevő betegek érdekeire.

Dr. Mikola Bálint elnök szerint egyre nagyobb az érdeklődés, egyre többen szavaznak. Dr. Samu Antal alelnök elmondta, hogy továbbra is kiemelt feladat olyan programok kidolgozása, melyek a lakosság, a betegek érdekeit egyaránt szolgálják, biztonságossá teszik a gyógyszeres terápiát. Dr. Hodossy Lajos kiemelte, hogy a kezdetektől támogatják A kedvenc patikám kezdeményezést.

Szóljon hozzá!