ZETApress

hírportál

Lovasterápia Sarlóspusztán

Fel a fejjelIdén is megrendezi lovasterápiás továbbképző tanfolyamait az idén 19 éves Magyar Lovasterápia Szövetség Sarlóspusztán. Pszichológusokat, gyógypedagógusokat, lovasokat és gyógytornászokat vár az MLSZ október 17-e és 29-e között az immár hagyományosnak mondható lovasterápiás továbbképzésére.

A Magyar Lovasterápia Szövetség 1997-ben azzal a szándékkal alakult, hogy az országszerte elszigetelten dolgozó lovasterapeuták munkáját egységes európai színvonalra emelje. Az utóbbi években neves külföldi szakemberek és hazai oktatók a Szövetség szakmai vezetésével kialakították a gyógytornászok és gyógypedagógusok kétéves akkreditált továbbképzési rendszerét, és évente több alkalommal tartanak tanfolyamot a lovasterápia iránt érdeklődő hazai szakembereknek is.

A lovasterápia három szakága érhető el hazánkban a Magyar Lovasterápia Szövetség szakmai felügyeletével: a hippoterápia, a gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna, valamint a pszichológiai lovasterápia. A terápiás folyamat befejeztével a résztvevők a fogyatékos személyek szabadidős lovaglásában és lovassportjában folytathatják a lovaglást.

A lovasterápiás munka hazai központja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és a Magyar Lovasterápia Szövetség által létrehozott Fóti Lovasterápiás Központ, amely egy mintaértékű lovasterápiás centrum. A Központ a rendszeres lovasterápiás munka mellett helyt ad a lovasterápiával foglalkozó szakemberek képzésének, továbbképzésének, díjlovas és lovasterápiás versenyeknek, illetve a terápiás lovak kiképzésének.

LovasterápiaA Magyar Lovasterápia Szövetség minden évben 10 napos szakmai továbbképzést szervez Sarlóspusztán, melyre pszichológusokat, gyógypedagógusokat, lovasokat és gyógytornászokat várnak. A sarlóspusztai program keretében az MLTSZ lovasvizsgákra felkészítő hetet is tart, és itt kerül sor a Német Lovas Szövetség vizsgarendszere szerinti RA-s lovasvizsgák lebonyolítására is. A továbbképzés ideje alatt kerül sor az akkreditált lovasterapeuta képzést befejező gyógypedagógus és gyógytornász hallgatók szakmai záróvizsgájára is.

A Szövetség október 23-án ünnepli az megalakulásának 19. évfordulóját, ennek apropóján hazai és nemzetközi lovasterápiás szakemberek tartanak előadásokat a lovasterápia minden területéről. A konferencia előadásai minden érdeklődő számára nyitottak, időpontja október 23-a vasárnap 9:30, helyszíne a sarlóspusztai Club Hotel: 2375 Tatárszentgyörgy, Sarlóspuszta külterület ? tudatta Pethő Zsófia, az NGYSZ PR-munkatársa.

Szóljon hozzá!