ZETApress

hírportál

Gyűjtés az Élelmezési Világnapon

Szegény legényAz Élelmezési Világnap alkalmából az Élelmiszerbank országos élelmiszergyűjtést rendez október 16-án és 17-én a Tesco hipermarketekben. A kilencedik alkalommal megrendezett nagyszabású akcióban több mint 200 B. Braun önkéntes is részt vesz az ország különböző pontjain ? tudatta a WELL PR Ügynökség.

Az orvosi eszközök gyártásával, értékesítésével és egy országos dialízis-hálózat üzemeltetésével foglalkozó B. Braun vállalatcsoport 2008 óta működik együtt a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel. A non-profit szervezet vállalatoktól és magánszemélyektől egyaránt gyűjt élelmiszereket. Célja, hogy az ingyenes élelmiszeradományhoz juttasson minél több magyarországi rászorulót, ezzel elősegítve a szegénység és az alultápláltság csökkenését.

Az idei Élelmezési Világnap alkalmából megrendezett gyűjtésben is szép számmal, összesen több mint kétszázan képviseltetik magukat a B. Braun munkatársai. Az önkéntesek országszerte 97 Tesco hipermarketben várják azokat, akik csatlakozni szeretnének az élelmiszergyűjtő akcióhoz. A vásárlók az adományozni kívánt tartósélelmiszereket a pénztárak mellett elhelyezett gyűjtőponton adhatják át az önkénteseknek. A gyűjtés során kapott adományokat az Élelmiszerbank a helyi rászoruló gyerekeknek és nagycsaládosoknak juttatja el karitatív szervezeteken és az önkormányzaton keresztül.

Több mint 200 B. Braun önkéntes segíti a munkát

Fontosnak tartjuk, hogy vállalatunk társadalmi felelősségvállalás iránti elkötelezettsége ne csak anyagi támogatásban mutatkozzon meg, hanem példát mutatva magunk is aktívan részt vegyünk különböző karitatív akciókban. Büszkeséggel tölt el, hogy ilyen irányú kezdeményezéseink mindig kedvező fogadatásra találnak dolgozóink körében, amint azt a jelenlegi akcióban való aktív részvétel is szépen tükrözi ? mondta el Horn Péter vezérigazgató az együttműködéssel kapcsolatban.

Horn PéterAz Élelmiszerbankkal folytatott együttműködés mellett a B. Braun számos más programon keresztül is igyekszik segíteni a rászorulókat. A B. Braun a Gyermekekért program keretein belül az utóbbi években elsősorban az autista gyermekek gondozását, fejlesztését szolgáló kezdeményezéseket támogatta. A rendszeres pénzadomány mellett itt is cél a kollégák bevonása a munkába: előfordult, hogy a munkatársak egy-egy széket készítettek a gyermekeknek, amelyeket ünnepélyes keretek között adtak át, vagy saját kezűleg csomagolták a személyre szabottan megvásárolt karácsonyi ajándékokat.

A program keretein belül segíti a cég többek között a káposztásmegyeri lakótelepen működő gyermek fociiskolát is, ahol nehéz sorsú gyermekek beilleszkedéséhez nyújtanak segítséget a sport eszközeivel. A B. Braun támogatásának köszönhetően ma már kulturált körülmények között történik a képzés, és szép sikerekről számolnak be az edzők és pedagógusok.

Az Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Az első élelmiszerbankot az Egyesült Államokban alapították 1966-ban. Napjainkra a kezdeményezés elterjedt, Amerikától Ausztráliáig, Nyugat-Európát is beleértve a világ számos országában nyert teret, és rászoruló emberek millióinak életét segíti. Az Európai Élelmiszerbankok Szövetségének égisze alatt jelenleg 17 országban 190 élelmiszerbank működik.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2006 májusában, nyolc hónapos ideiglenes tagság után lett teljes jogú tagja az európai szövetségnek. Az egyesület non-profit szervezet, mely vállalatoktól és magánszemélyektől is gyűjt élelmiszereket. Célja, hogy az ingyenes élelmiszeradományhoz juttasson minél több magyarországi rászorulót, ezzel elősegítse a szegénység és az alultápláltság csökkenését.

Megalakulása óta összesen több mint hatezer tonnányi élelmiszert osztott szét az országban, és a szállítmányok értéke meghaladta az egymilliárd forintot. Az adományok 450 civil szervezeten és önkormányzaton keresztül mintegy 300 ezer emberhez jutottak el. Az egyesület nagymértékben támaszkodik önkéntesek munkájára, különös tekintettel a lakossági gyűjtési akciók során, amikor egyszerre több száz vagy akár több ezer önkéntes is részt vesz a megvalósításban.

A B. Braun vállalatcsoport

Az idén százhetven éves B. Braun vállalatcsoport a világ több mint ötven országában, közel negyvenezer munkatársat foglalkoztatva kínálja termékeit és szolgáltatásait az egészségügyi ellátórendszer valamennyi területén. A melsungeni központú vállalatcsoportot Magyarországon a fejlesztési, gyártói és értékesítési tevékenységet magába foglaló B. Braun Medical Kft. és az országos művese-hálózatot üzemeltető B. Braun Avitum Hungary Zrt. képviseli. A két cég mintegy 1400 munkatársával a magyarországi egészségügyi piac egyik legnagyobb szereplője.

Szóljon hozzá!